An record pentru piața imobiliară din Brașov. Locuințele noi au ajuns să se vândă cu 1.643 de euro/mp

An record pentru piața imobiliară din Brașov. Locuințele noi au ajuns să se vândă cu 1.643 de euro/mp
Sursa Foto: Captură Foto/ YouTube Laurentiu Balaceanu

Locuințele din Brașov se scumpesc tot mai mult, lună de lună, înregistrând câte un maxim istoric. Consultanții imobiliari din Brașov anunță o creștere de peste 50% a prețurilor locuințelor din oraș, în următorii cinci ani, conform BizBrașov.

Consultanții imobiliari din Brașov, anunță o creștere cu 60%

Consultanții imobiliari brașoveni anunță că în următorii cinci ani se va înregistra o creștere cu 60% a prețurilor locuințelor din Brașov. „Brașovul încă nu a atins potențialul Clujului sau al Constanței. De aceea ne așteptăm la creșteri mari de prețuri în următorii ani, având în vedere apropiata inaugurare a aeroportului, faptul că nu mai ai unde să construiești în oraș, iar indicii urbainstici sunt tot mai drastici, investițiile care ar urma să fie realizate prin PNRR”, a declarat Răzvan Calița, managing partner SVN România Brașov.

Luna trecută, prețul mediu al apartamentelor din Brașov a trecut de  1.500 de euro pe metrul pătrat, cu 4 euro mai mult peste prețul din luna anterioară. Prețul a trecut cu 258 de euro pe metrul pătrat peste nivelul înregistrat în luna aprilie 2021.

Prețuri de 1.643 de euro pe metrul pătrat

În ceea ce privește locuințele construite recent, acestea au atins  prețuri de 1.643 de euro pe metrul pătrat, cu doar doi euro mai mult față prețul mediu atins în luna martie. Pe de altă parte, apartamentele mai vechi se pot cumpăra cu 1.471 de euro/mp, ceea ce înseamnă, cu șase euro mai mult față de prețul  mediu înregistrat în luna anterioară.

În comparație cu luna aprilie a anului 2021, prețurile au crescut cu 265 de euro/mp  în ceea ce privește locuințele noi și, respectiv, cu 218 euro/mp  pentru locuințele vechi.

Cea mai costisitoare locuință scoasă la vânzare în Brașov este un penthouse, care se află la etajul trei al unui bloc construit în anul 2019.  Locuința are 160 de metri pătrați utili și cuprinde patru camere.

De asemenea, în București preţurile apartamentelor vechi cu 3 camere au revenit în martie pe plus, după o scădere uşoară în luna februarie.

Totodată, dacă în anul 2021 creşterile lunare erau de 3-5%, anul 2022 aduce creşteri puternice de 8,4% în martie, după cele de 7 şi 6,6% din ianuarie şi februarie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:30 - Bogdan Aurescu a vorbit cu omologul turc despre aderarea Suediei și Finlandei la NATO. Ministrul român „a salutat dialogul Turciei cu cele două state, în vederea depășirii blocajelor”
19:10 - Ministrul rus de Finanțe a anunțat că Rusia are nevoie de resurse financiare uriașe pentru „operațiunea militară” din Ucraina
19:04 - Parchetul General, după ce prevederile referitoare la prescripţia răspunderii penale au fost declarate neconstituţionale: Va avea unul dintre cele mai grave efecte, afectând cvasitotalitatea infracţiunilor
18:36 - Bogdan Aurescu, discuții cu omologul polonez despre consolidarea NATO, aderarea Finlandei și Suediei la alianță și despre sprijinul pentru Ucraina
18:28 - Virgil Guran explică declarația despre lăutari și primari: A fost în spirit de glumă, că dacă vii cu discursuri plictisitoare, nu se uită nimeni la tine. Dacă vreți o să vă cânt și dumneavoastră (VIDEO)
18:27 - Alertă falsă cu bombă la o unitate de învăţământ din Bucureşti. Echipele de intervenţie au stabilit că nu există nicio situaţie periculoasă
18:17 - Avantajele și dezavantajele gătitului la cuptorul cu microunde
18:16 - Pericol la 60 km de România! O rachetă de croazieră rusească, deasupra Cernăuţiului!
18:00 - Marea Britanie impune companiilor de petrol și gaze o taxă excepțională după ce facturile la energie au crescut
17:59 - Guru din Hunedoara, cunoscut ca „Adi de la Brad”, arestat preventiv. Este acuzat de privare de libertate și de hărțuire