Anunțurile bombastice ale lui Cîțu cu privire la economia României, demontate de analistul Adrian Negrescu: „Noi suntem sub Trinidad și Tobago. Urmează o scădere abruptă a puterii de cumpărare pentru majoritatea românilor” (VIDEO)

Anunțurile bombastice ale lui Cîțu cu privire la economia României, demontate de analistul Adrian Negrescu: „Noi suntem sub Trinidad și Tobago. Urmează o scădere abruptă a puterii de cumpărare pentru majoritatea românilor (VIDEO)
Adrian Negrescu, analist economic

Vineri seara, Florin Cîțu a ieșit cu un nou anunț „bombastic”. Premierul demis de Parlament, în prezent interimar, a postat pe Facebook o postare care a provocat mii de reacții ironice și mesaje de indignare. Președintele PNL a declarat că România a depășit Ungaria din punct de vedere al PIB-ului pe cap de locuitor, iar următoarea țintă o reprezintă Polonia.

„Perlele” lui Florin Cîțu au fost demontate sâmbătă, de către analistul economic Adrian Negrescu, în direct, pentru B1 TV. Economistul a explicat de unde a pornit afirmația lui Cîțu

„Pornește de la o declarație făcută de un român, expert al Băncii Mondiale. Acesta a prezentat o teorie fără să prezinte date concrete. Pornind de la această declarație, m-am dus pe site-ul Băncii Mondiale, unde încă nu suntem atât de sus precum ne prezintă expertul Băncii Mondiale și premierul Cîțu. Dimpotrivă, noi suntem la 12.896 de dolari pe cap de locuitor, iar Ungaria are 15.899 de dolari. Nici nu ne putem compara cu Polonia în acest sens. Sunt cele mai noi date de la Banca Mondială. 

Nu este prima dată când premierul Cîțu ne zugrăvește o realitate paralelă, pornind de la niște cifre care nu au acoperire în realitate”, a declarat Adrian Negrescu.

Florin Cîțu, suspectat de fake news. Adrian Negrescu: „România importă din ce în ce mai mult”

Adrian Negrescu avertizează că economia României se clatină din ce în ce mai mult. La aproape un an de zile de la alegerile parlamentare, nicio reformă promisă nu a fost implementată, iar țara noastră devine din ce în ce mai dependentă de produsele din vestul Europei, deși are potențialul necesar să se dezvolte și să devină la rândul ei un exportator important.

„Probabil că Florin Cîțu a uitat că nu mai este campanie electorală, că nu mai este premier cu drepturi depline la Palatul Victoria și caută prin tot felul de informații să-și justifice politicile economice practicate în ultimul an, care din punctul meu de vedere și al multor analiști, au fost dezastruoase. Economia a ajuns într-un punct extrem de dificil, în care acest iureș al scumpirilor afectează lanțurile comerciale pe scară largă, importăm din ce în ce mai mult, suntem din ce în ce mai vulnerabili la cursul euro, la schimbările semnificative prin care trece economia. Și să nu uităm, nu s-a pus în practică nici măcar o reformă din programul de guvernare.

Premierul Cîțu încearcă, în perspectiva desemnării Cabinetului Ciucă, premierul caută niște argumente, dar din păcate, nu și le găsește pe cele mai bune și dă dovadă de o lipsă totală de empatie și înțelegere a realității în care trăim”, a mai punctat Adrian Negrescu.

Adrian Negrescu: „În România va urma o scădere abruptă a puterii de cumpărare pentru majoritatea populației”

În opinia lui Adrian Negrescu, Guvernul trebuie să stabilească niște priorități pe care să le rezolve cât mai rapid, pentru că în mod inevitabil, criza economică la lovi puternic România.

„În primul rând, trebuie rezolvată treaba cu facturile. La modul în care a fost rezolvată pe repede-înainte în Parlament nu face decât să crească inflația, povara financiară aflată pe umerii românilor, nu rezolvă problemele elementare. 

(…) Legat de datele de la Banca Mondială și cele de la FMI, noi suntem undeva sub Trinidad și Tobago și peste Antigua și Barbuda. Ungaria este cu 9 locuri mai sus decât noi în privința nivelului de trai, a puterii de cumpărare. Deci nu suntem nici pe departe într-o realitate atât de pozitivă (…) Ne pregătim pentru o criză economică extrem de dificilă, cu un blocaj financiar și o scădere abruptă a puterii de cumpărare pentru majoritatea populației”, a avertizat analistul economic.