Averea confiscată a unui oligarh rus va fi folosită pentru despăgubirea ucrainenilor

Averea confiscată a unui oligarh rus va fi folosită pentru despăgubirea ucrainenilor
Sursa Foto: Hepta

Decizie în premieră! Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a aprobat primul transfer al unor fonduri confiscate de la un oligarh rus, către sprijinirea poporului ucrainean.

„Astăzi că am autorizat primul transfer al unor fonduri ruseşti confiscate, destinate Ucrainei”, a spus Merrick Garland, potrivit babel.ua.

Averea i-a aparținut oligarhului Konstantin Malofeev și ajunge la aproximativ 5,4 milioane de dolari. Omul de afaceri este considerat una din principalele surse de finanţare a separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei.

„Toţi ucrainenii au suferit, într-un fel sau altul, de pe urma acestui război. Trebuie să ne asigurăm că poporul ucrainean primește despăgubiri pentru pagubele enorme suferite”, a scris el pe Twitter.

De la începutul războiului, autoritățile americane au emis mai multe sancțiuni împotriva companiilor sau cetățenilor ruşi, precum blocarea conturilor și a operațiunilor bancare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)