Bucureştenii care vor apartamente caută locuinţe cu buget de "Prima Casă"

Foto: Mediafax

Majoritatea bucureştenilor care intenţionează să cumpere apartamente se orientează spre locuinţe la un preţ de sub 75.000 de euro. Valoarea se situează în cea garantată prin programul „Prima Casă”.

„Peste 65% dintre căutările de apartamente din imopedia.ro din ultimul an au fost şi continuă să fie plafonate la bugetul de 75.000 euro, adică în jurul valorii de garantare a programului Prima Casă. Dinamica căutărilor de apartamente este dependentă de soluţiile de finanţare din piaţă, fie venite din sistemul guvernamental, fie din cel bancar”, susţine într-un comunicat directorul general al imopedia.ro, Răzvan Muntean.

Datele se bazează pe evoluţia cererii în funcţie de buget pe trei tipuri de locuinţe din Capitală, respectiv garsoniere, două şi trei camere. Cea mai mare cerere pentru garsoniere se înregistrează la cele cu preţuri de sub 60.000 de euro. Această categorie de preţ a înregistrat şi cea mai mare creştere a cererii, de la 70% la startul programului „Prima Casă”, în primavara anului 2009, la 89% în toamna anului trecut.

La apartamentele cu două camere, 68% dintre bucureşteni, în creştere de la 58%, sunt interesaţi să cumpere locuinţe cu preţuri de sub 60.000 de euro.

„Interesul a crescut, pe măsură ce preţurile au început să scadă şi au apărut oferte atractive în piaţă, cu locuinţe în zone bune ale Capitalei”, se precizează în comunicat.

Apartamentele cu trei camere au creşterile cele mai mici, din cauza preţurilor mai puţin accesibile faţă de locuinţele mai mici. Astfel, pe parcursul programului cererea pentru apartamente de trei camere cu buget sub 60.000 euro a crescut cu doar 5%.

Ultima oră
12:30 - Cum îţi purifici organismul în numai o săptămână
12:30 - Florin Cîțu: PNL nu susține creșterea de taxe sau introducerea unora noi. Noi am scos taxele și supraaccizele stabilite în 2017 – 2019 și am reușit să încasăm mai mulți bani la buget, deși era criză economică globală (VIDEO)
12:13 - Florin Cîțu: Pentru anul viitor se estimează o dinamică economică în scădere. Dacă vrem iar creștere economică de 7%, trebuie să alocăm mai mulți bani pentru investiții (VIDEO)
12:11 - Ce este certificatul Stop Covid și cum se va aplica în România. Documentul, obligatoriu la locul de muncă
12:00 - Lavinia Pîrva, dezvăluiri cutremurătoare despre căsnicia cu Ștefan Bănică junior: „Îmi e suficient”
11:43 - Florin Cîțu, critici voalate pentru Nicolae Ciucă și Alexandru Rafila: Am fost criticat astă vară că am relaxat măsurile la câteva zeci de cazuri pe zi. Acum sunt peste 1.000 și unii dintre cei care ne criticau sunt foarte relaxați
11:41 - Semnal de alarmă tras de medici. Unu din patru români suferă de o formă de alergie
11:29 - Vlad Gherman și iubita, în serialul Adela?! Ce se va întâmpla cu Călin în sezonul 3 al producției de la Antena 1 (FOTO)
11:25 - Florin Cîțu: Dacă oferim testare gratuită nelimitat, rata de vaccinare anti-COVID n-o să mai crească. Nu poți să susții nelimitat o astfel de cheltuială (VIDEO)
11:17 - Klaus Iohannis vorbește, în mesajul de Ziua Internaţională Anticorupţie, despre „blamul societății, neacordarea votului unor politicieni corupți și atitudinea civică”