Călin Popescu Tăriceanu, despre scumpirea motorinei: Preţurile, cum bine ştiţi, nu le stabileşte Guvernul

Călin Popescu Tăriceanu, despre scumpirea motorinei: Preţurile, cum bine ştiţi, nu le stabileşte Guvernul

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre faptul că în ultimul an prețul motorinei a crescut cu aproape un leu. Prezent la Timișoara, unde a fost inaugurat noul sediu ALDE Timiș, care se află chiar lângă o benzinărie, Tăriceanu a fost întrebat cum comentează situația prețului carburanților.

„Preţurile, cum bine ştiţi, nu le stabileşte Guvernul. Se stabileşte pe baza raportului dintre cerere şi ofertă. Ieri (n.r. joi) am urmărit cu interes participarea guvernatorului BNR la o dezbatere de la Camera exact pe tema inflaţiei şi cred că domnia sa a dat nişte explicaţii care sunt destul de cuprinzătoare şi cred că dacă o să citiţi acele explicaţii o să avem probabil şi nişte răspunsuri în legătură cu evoluţia unor preţuri”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Adevărul.

Nu este prima dată când liderul ALDE comentează acest subiect. În luna septembrie a anului trecut când a prețul motorinei a crescut din cauza reintroducerii supraaccizei, Tăriceanu a afirmat că el nu a văzut nicio scumpire.

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a declarat recent că majorarea inflaţiei la cel mai mare nivel din ultimii cinci ani este cauzată de şocuri adverse, atât interne, cât şi externe, legate de creşterea preţurilor spre finalul anului trecut şi la începutul acestui an.

Ultima oră
15:53 - Ludovic Orban: Moțiunea USR PLUS – AUR ar trebui să aibă întâietate / CCR confirmă justețea întregii mele poziții și confirmă că reprezentanții PSD și, din păcate, PNL din BPR au încălcat Constituția (VIDEO)
15:52 - Ludovic Orban: Florin Cîțu are șanse minime să rămână premier. Vă dați seama ce maestru trebuie să fii să provoci împotriva Guvernului două moțiuni de cenzură (VIDEO)
15:38 - Florin Cîțu: Dacă mai există onoare în România, își va da demisia și președinta Senatului / PNL va rămâne la guvernare până în 2024, iar președintele partidului e propunerea de premier (VIDEO)
15:25 - Președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Markó Béla, în semn de apreciere pentru contribuţia sa excepţională închinată culturii scrise în limba maghiar
15:13 - Florin Cîțu: Dacă moțiunea a USR PLUS și AUR nu este respinsă, o vom ataca din nou la Curtea Constituțională și veți vedea că vom avea dreptate (VIDEO)
15:11 - Will Smith a anunțat că el și soția sa au renunțat la practicarea monogamiei: “Jada nu a crezut niciodată într-o căsătorie convențională”
15:00 - Dan Barna: Oricât se va strădui DLAF, aflată în subordinea premierului, să taie în segmente verificarea activității mele pentru a plasa știri negative la fiecare moment politic sau electoral important, Florin Cîțu tot nu va recâștiga sprijinul USR PLUS
14:52 - Creare-magazinonline.ro – solutia perfecta pentru realizare magazin online si creare solutii eCommerce
14:48 - Acum, ca s-a lansat aplicatia de amanet online, scapi de griji simplu și rapid!
14:46 - Prima declarație a Alinei Eremia, după ce s-a infectat cu COVID-19: „Aveam sistemul imunitar slăbit”