Ce salarii au angajaţii de la Lidl şi Profi. Sunt mai mari decât ai fi crezut!

Ce salarii au angajaţii de la Lidl şi Profi. Sunt mai mari decât ai fi crezut!
Foto: Pixabay.com

Cele mai importante lanțuri de retail din România  plătesc salarii ce pornesc de la 2.310 lei şi ajung la 3.870 de lei. Prin compara­ţie, salariul me­diu net pe economie este de circa 3.550 de lei, iar cel minim se situează în jurul a 1.400 de lei net lunar, scrie zf.ro.

În 2020 un salariu mediu net era de 2.976 de lei lunar, în urcare cu 7,6% faţă de anul anterior. Variaţiile sunt mari între retaileri.

Salarii la Lidl, de la 2.500 lei + bonuri de masă

În februarie anul trecut Lild România anunța că cel mai mic venit brut lunar plătit angajaților depășea 4.000 de lei, de la 1 martie. Comparativ, cu un an înainte, în aceeași perioadă la Lidl se înregistra un salariu de 3.500 de lei. Un angajat Lidl a primit net anul trecut 2.500 de lei. Suma reprezenta cel mai mare venit minim din sectorul local de vânzare cu amănuntul.

Cele mai mici salarii, plătite de Profi, au fost la 2.300 de lei, pe când în cadrul grupului german Metro câştigul mediu net lunar a fost de aproape 3.900 de lei.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:05 - Zelenski: „Sfârșitul conflictului va fi unul diplomatic” / „Sunt lucruri pe care nu le putem realiza doar la masa negocierilor”
12:49 - Liz Truss, ministrul britanic de Externe: Moldova trebuie echipată „conform standardului NATO” / „Putin a fost clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare”
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”
11:20 - Sorin Grindeanu, despre podul de la Brăila: „Sperăm ca în decembrie să putem să dăm în circulație acest pod. Eu sunt optimist”
10:48 - Rusia a întrerupt livrările de gaze către Finlanda, însă compania publică finlandeză anunță că își va continua activitatea „în mod normal”
10:38 - Trafic intens către litoral și Valea Prahovei. S-au format coloane de mașini pe Autostrada Soarelui
10:12 - Mario Fresh a povestit cum a fost la prima întâlnire cu părinții Alexiei Eram: „Mai emoționat eram când am făcut cunoștință cu tatăl”
09:52 - Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent. Timpurile festive sunt aproape”