Câți bani încasează o centralistă de la numărul unic de urgență 112. Așa arată salariul lunar cu tot cu sporuri

Câți bani încasează o centralistă de la numărul unic de urgență 112. Așa arată salariul lunar cu tot cu sporuri
Foto simbol: Facebook @ SMURD

Numărul unic de urgență 112 este disponibil gratuit, pe teritoriul întregii țări, în orice rețea, 24 din 24. Postul de centralistă este unul extrem de solicitant și stresant, în fiecare zi preluând mii de apeluri telefonice. Totuși, deși oamenii au nevoie de ei ori de câte ori întâmpină urgențe, sunt puțini cei care știu exact ce salariu au angajații din centrala 112.

În toată țara sunt 41 de centre de operare care pot prelua apeluri la numărul unic de urgență 112, iar Serviciul de Telecomunicații Special este cel care operează serviciul de urgență 112. Zilnic, operatorii preiau mii de apeluri din toată țara, pe diverse probleme. Aflați și cât câștigă angajații de la Mega Image.

Câți bani încasează o centralistă de la numărul unic de urgență 112

Operatorii din centrala pentru numărul 112 sunt instruiți să acorde îndrumare tuturor apelanților, înainte să trimită un echipaj de pompieri, polițiști sau o ambulanță.

Candidații care își doresc să ocupe un post de centralist pentru numărul de urgență 112 trebuie să știe că este un loc de muncă extrem de stresant, iar vârsta maximă pentru a fi admis este de 40 de ani. O altă condiție o reprezintă și un dosar curat și mai ales lipsa problemelor de natură penală.

Potrivit Redactia.ro, o centralistă de la numărul unic de urgență încasează, lunar, un salariu cuprins între 2.000 și 4.000 de lei.

Ce condiții trebuie să îndeplinească un candidat pentru postul de centralist la 112

Pentru postul de centralist la numărul unic de urgență 112 o persoană trebuie să îndeplinească mai multe condiții, iar în primul rând trebuie să ia în calcul faptul că este un job extrem de stresant.

Mai apoi, candidatul trebuie să se înscrie pe site-ul sts.ro, acolo unde poate aplica pentru un post de centralist la numărul unic de urgență. Dosarul acestuia trebuie  să fie unul curat și să nu existe condamnări penale.

Mai mult decât atât, există și o condiție de vârstă, iar vârstă maximă a candidaților este de 40 de ani.