Cea mai grea iarnă pentru România, tot mai aproape. Milioane de români în sărăcie energetică şi plătiţi cu salariul minim

Cea mai grea iarnă pentru România, tot mai aproape. Milioane de români în sărăcie energetică şi plătiţi cu salariul minim
Foto: Unsplash.com

Cifrele sărăciei sunt alarmante. La acest moment inflația României a atins un procent de 15,3%, acesta fiind cel mai mare nivel din ultimii 20 de ani. De parcă nu ar fi de ajuns, un nou val de scumpiri al alimentelor de bază este anunțat pentru următoarea perioadă, arată Antena3.

Cea mai grea iarnă din istorie pentru România este tot mai aproape

Milioane de români au început deja să facă economii drastice. Ca să fie siguri că vor avea cu ce să plătească facturile de la iarnă, care se anunță extrem de mari, oamenii au început să cumpere tot mai puține lucruri, chiar și mai puțină mâncare și se chinuie să pună bani deoparte.

Categoriile cele mai afectate de noul val de scumpiri sunt, ca de obicei, acele categorii de oameni care oricum se descurcau cu greu și până acum.

În România anului 2022 – 1,2 milion de persoane câștigă lunar doar 1.525 de lei, 1 milion de persoane au o pensie lunară de 1.000 de lei, 900 de mii de persoane care nu au locuri de muncă, nici nu studiază și cele 153 de mii de persoane care supraviețuiesc din ajutor social.

Urmăriți B1TV.ro și pe