Claudiu Năsui contrazis de analiștii economici: „Din 100 de lei câștigați, românii rămân cu 34,8 lei în buzunar după plata taxelor”

Claudiu Năsui contrazis de analiștii economici: Din 100 de lei câștigați, românii rămân cu 34,8 lei în buzunar după plata taxelor
Claudiu Năsui (USR-PLUS) a anunțat că Ministerul Economiei va trece prin cea mai amplă reformă din ultimii ani. 39% din funcțiile de conducere și 30% din cele de execuție vor fi reduse. Foto: Claudiu Năsui / Facebook

După ce Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a constatat, într-un mesaj publicat pe Facebook, că din fiecare 100 lei câștigați de un român, statul ia aproape jumătate, analistul economic Adrian Negrescu, îl contrazice. Acesta a declarat pentru B1 TV, în emisiunea moderată de Tudor Mușat că, de fapt, românii plătesc mult mai multe taxe.

“Plătim și alte taxe, printre care TVA-ul, accizele, prin prețul tuturor produselor și serviciilor pe care le cumpărăm, din banii care ne mai rămân după ce plătim taxele și impozitele pe alarii, pe casă, pe mașină, pe benzină, pe toate lucrurile pe care le consumăm.

Din 100 de lei, câștigul nostru real ete undeva la 34,8 lei, de fapt, ne rămân în buzunar, bani pe care trebuie să îi folosim și să ne descurcăm cu ei.

Problema nu se pune neaapărat cu cât ne impozitează statul, problema e ce face statul cu acești bani și acolo este marea problemă, că ar trebui să se întoarcă din banii acești în mare parte în serviccii de calitate, în sănătate, în educație, în drumuri, în școli, în infrastructură, în tot ce avem nevoie”, a declarat Adrian Negrescu.

Acesta a criticat faptul că în anul 2021 guvernanții nu vor reuși să pună în practic multe dintre reformele promise atunci când vine vorba despre administrație sau despre aparatul bugetar:

“Cel puțin în 2021, e puțin probabil să fie puse în practic aceste reforme. Din păcate, atât ministrul Năsui, cât și premierul Cîțu, cât și ceilalți politicieni care activează pe scena asta publică par că sunt numai în campanie electorală, nu văd altceva decât interesele electorale, încearcă să promoveze, să se erijeze în niște personaje care nu au legătură cu decizia administrativă, deși pentru asta le plătim salariile, pentru asta i-am dus la guvern, ca să ia decizii, să vină și să restructureze aparatul public așa cum ne-au promis anul trecut, să ia măsuri pentru eficientizarea companiilor publice, să ia măsuri pentru reducerea aparatului bugetar.

Salariile au înghețat dar s-au angajat încă 8.000 de oameni față de anul trecut. Deci cheltuielile noastre au crescut față de anul trecut. Banii pe care îi plătim pentru bugetari sunt la nivel dublu fațăd e acum patru ani”, a declarat Adrian Negrescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ministrul Economiei Claudiu Năsui constată, într-un mesaj publicat pe Facebook, că „din fiecare 100 lei câștigați de un român, statul ia aproape jumătate”. Năsui spune că, deși muncesc mult, românii rămân săraci pentru că plătescu sinecuri și pensii speciale.

„Din fiecare 100 lei câștigați de un român, statul ia aproape jumătate. Povara fiscală pentru un salariat român obișnuit este și anul acesta sufocantă. 46.32% din salariu, adică aproape jumătate din veniturile noastre, se duc în taxe și impozite. Dacă punem la socoteală restul taxelor și accizelor plătite de români, trecem clar peste jumătate. În fiecare an, românul obișnuit muncește 170 de zile doar ca să își plătească dările la stat. Practic, jumătate din ziua de muncă a românilor este petrecută doar în slujba statului, și abia apoi pentru propriile familii”, scrie Năsui.

Ultima oră
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)
18:05 - În Timișoara ar putea fi instituită carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 6