PIB-ul, creștere NEAȘTEPTATĂ în trimestrul trei

PIB-ul, creștere NEAȘTEPTATĂ în trimestrul trei

Produsul intern brut (PIB) s-a apreciat, în trimestrul trei, cu 4,3%, serie brută, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Totodată, PIB-ul a urcat cu 1,9% față de trimestrul doi, potrivit unui comunicat al INS.

Membrii Consiliului de Administrație (CA) al BNR precizau, marți, că ”cele mai noi evaluări continuă să indice o decelerare semnificativă a expansiunii economice în termeni anuali în trimestrul III”, potrivit minutei ședinței CA publicate de banca centrală.

Mai mult, membrii CA prognozau o ”reaccelerare relativ mai modestă a acesteia în trimestrul IV 2018”.

Și piețele se așteptau la o creștere mult mai mică a PIB-ului în trimestrul trei, scrie g4media.ro. Analiștii citați de Bloomberg indicau creșterea PIB de 1,1% trimestru la trimestru și 3% an la an, în timp ce analiștii Reuters au avut o prognoză medie de 3,3% an la an.

Ultima oră
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)