Creştere salarială de 260 de lei pentru angajaţii Automobile Dacia

Creştere salarială de 260 de lei pentru angajaţii Automobile Dacia
Foto: evz.ro

Angajaţii Automobile Dacia au obţinut o majorare salarială de 13%, echivalentul a 250 de lei, în urma negocierilor dintre administraţie şi sindicat încheiate luni seară, care durează de mai bine de o lună.

Potrivit vicepreşedintelui sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, noul contract de muncă negociat cu administraţia va cuprinde două etape de majorare.

„Astfel , din luna ianuarie angajaţii vor beneficia de 200 de lei, majorare aplicată retroactiv, iar din luna mai de 60 de lei. Această majorare reprezintă  o creștere salarială medie de aproximativ 13%”, a afirmat liderul sindicatului, citat de Mediafax.

Iordache a infirmat zvonurile conform cărora uzina din Mioveni ar înceta să mai facă angajări și ar începe să disponibilizeze o parte din angajați după începerea producției Dacia la uzina din Tanger, Maroc.

„Este adevărat că unele modele Dacia vor intra în fabricaţie în Maroc, dar asta nu înseamnă că la Piteşti va scădea producţia, care se va concentra în special pe modele Duster”, a precizat Ion Iordache.

Începând cu 2012, uzina Renault din Tanger va începe producţia unor noi modele Dacia, un monovolum şi o utilitară.

În urma negocierilor din februarie 2010, angajaţii Automobile Dacia au mai obţinut o majorare salarială, de 300 de lei.

Personalul Automobile Dacia numără peste 15.000 de angajaţi. Anul trecut, vânzările companiei au crescut cu 12%, iar cota de piaţă a sporit cu 0,3%.