Crin Antonescu se opune taxei dorite de Victor Ponta: "N-ar aduce venituri substanțiale la buget"

Crin Antonescu se opune taxei dorite de Victor Ponta: "N-ar aduce venituri substanțiale la buget"

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marți, că liberalii se opun taxei dorite de premierul Victor Ponta, de impozitare suplimentară a salariilor de peste 1.000 de euro, afirmând că nu ar aduce venituri substanțiale la buget.

„Nu vor crește taxele și impozitele. Pozițiile sunt clare. Sume care nu sunt semnificative și care s-ar obține din impozitarea unor salarii de peste 1.000 de euro. Nu rezolvă problema bugetară, trebuie luate măsuri de fond”, a spus Antonescu.

Anterior, Victor Ponta a declarat că PNL nu este de acord cu impozitarea suplimentară a salariilor de peste 1.000 de euro, avertizându-i totodată pe aceștia să nu vină să ceară fonduri suplimentare la rectificările bugetare pentru că nu vor avea de unde să obțină. (Detalii AICI)

„Eu le-am zis, dar răspunsul lor a fost să nu impozităm. Eu le-am zis să nu vină la rectificare să ceară niciun ban. Ne mai gândim. Scopul principal este ca cei care au un salariu mai mare de 1.000 de euro în zona bugetară pot participa cu o taxă de solidaritate”, a precizat Victor Ponta.

Antonescu se opune taxei dorite de Ponta

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:08 - Studiile în România au devenit un lux: tinerii ajung să plătească un salariu doar pentru chirie și hrană
18:56 - Localitatea din România în care poți cumpăra un apartament cu două camere cu doar 6.000 de euro (FOTO)
18:37 - În loc să primească 100 de dolari, a primit 10,4 milioane și i-a cheltuit după bunul plac. Femeia riscă acum zeci de ani de închisoare
18:32 - Poliţiştii ieşeni caută patru tineri care au plecat de la domiciliu și nu au mai revenit. Dacă i-ați văzut, sunați la 112! (FOTO)
18:28 - Localitate din România unde un apartament cu două camere poate fi cumpărat cu 6000 euro. Te-ai muta acolo?
18:13 - DIICOT renunță la urmărirea penală față de o redacție căreia îi blocase activitatea și recunoaște că publicarea unui articol a dus la arestarea unui agresor
18:11 - Dana Dărăban, ACUE: Românii riscă să primească facturile la gaze și curent cu întârziere
18:01 - UE va legifera centralizarea informațiilor referitoare la sănătatea cetățenilor, politici de gestionarea a epidemiilor dar și procedurile de achiziție a medicamentelor în statele membre
17:50 - Marius Pașcan îi critică dur pe liberalii Virgil Popescu și Nicolae Ciucă: A ajuns un măscărici acest ministru. E un demagog sadea / Prăbușirea Armatei în sondaje are legătură și cu generalul din fruntea Guvernului (VIDEO)
17:48 - Directorul CIA susține că Putin nu va ezita să apeleze la arsenalul militar nuclear: „Poate fi destul de periculos și nesăbuit”