Cum mai poți cumpăra Bitcoin, după ce băncile au închis conturile exchange-urilor românești

Cum mai poți cumpăra Bitcoin, după ce băncile au închis conturile exchange-urilor românești

Dupa ce bancile din Romania au decis sa inchida conturile celor mai multe exchange-uri romanesti de Bitcoin, mii de romani se intreaba cum pot cumpara Bitcoin si daca este inca sigur sa faci acest lucru in tara noastra.

Confuzia creata de BNR dupa comunicatul legat de criptomonede a condus la o actiune concertata din partea bancilor din Romania. Este important de stiut ca BNR nu a dat o circulara, nu a dat o lege, tot ce a facut a fost sa informeze publicul. Suntem singura tara din toată Europa in aceasta situatie. In total, zeci de mii de romani cu aproape 200 de milioane de euro in criptomonede, nu isi pot transforma valuta virtuala in lei romanesti.

Ce este de facut? E simplu! Evitati casele de schimb romanesti pe cat posibil si folositi servicii internationale ce functioneaza pentru utilizatorii din Romania. Puteti gasi o lista cu toate site-urile care permit cumparare de bitcoin de pe teritoriul Romaniei AICI.

Cum se cumpara bitcoin

Primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand cauti un bitcoin exchange este cat de sigur si de incredere este site-ul la care te gandesti sa apelezi.

Trebuie sa te asiguri inainte de a cumpara bitcoin ca exchange-ul este transparent, de incredere si ca alti clienti care au mai apelat la serviciile companiei sunt multumiti si nu au avut probleme.

Conteaza si metodele de plata pe care le pot folosi, fie transfer bancar, cu cardul online, prin paypal sau chiar prin metode mai putin folosite cum ar fi Paysafe sau prin SMS.

Ce este Bitcoin

Bitcoin este o moneda digitala decentralizata ceea ce inseamna ca nu este controlata de banci sau guverne. O poti asocia cu internetul pentru bani, ce functioneaza in mare parte precum programele de torrent.

Bitcoin a fost inventat in 2008 si pana la data scrierii acestei pagini are deja un capital de piata de peste 40 de miliarde de dolari. Se estimeaza ca milioane de oameni folosesc deja bitcoin ca metoda de investitii, metoda de plata sau doar pentru a pune niste bani deoparte, fie ei si digitali.