Deficitul de energie electrică din China aduce probleme pentru angajați. Lucrătorilor din cea mai mare companie auto din Guangdong li s-a cerut să stingă lumina și să oprească aerul condiționat

Deficitul de energie electrică din China aduce probleme pentru angajați. Lucrătorilor din cea mai mare companie auto din Guangdong li s-a cerut să stingă lumina și să oprească aerul condiționat
Foto: Pixabay.com

Cel mai mare producător auto de stat din Guangdong, China, le-a cerut angajaților să stingă lumina, să oprească aerul condiționați eventual să deschidă geamurile dacă le este cald. Solicitarea a venit odată cu deficitul de energie electrică cu care se luptă țara în prezent.

GAC Aion, marca de mașini electrice a gigantului chinez Guangzhou Automobile Corporationa le-a cerut angajaților să reducă pe cât posibil consumul de energie electrică: să nu mai folosească aerul condiționat, să stingă lumina, să oprească monitoarele calculatoarelor, imprimantele, dar și alte echipamente atunci când nu este necesară utilizarea lor.

Deficitul de energie electrică din China a condus la decizii radicale în companii

Guangzhou Automibile Corporationa le-a impus angajaților ca dacă folosesc aerul condiționat, în condiții excepționale, temperatura acestuia nu poate fi mai mică de 28 de grade Celsius, notează Bloomberg.

Deficitul de energie electrică din China a condus inclusiv la oprirea producției în mai multe fabrici, precum Apple și Tesla, iar magazinele din nordul țării au funcționat doar la lumina lumânării, mall-urile fiind nevoite să închidă mult mai devreme.

Criza energiei electrice din China, provocată de livrările insuficiente de cărbune

Criza energiei electrice din China a fost provocată, în special, de livrările insuficiente de cărbune, dar și de înăsprirea standardelor referitoare la emisii, plus cererea foarte mare a producătorilor industriali.

În mai multe zone din nord-estui Chinei a fost deja aplicată raționalizarea, în special la orele de vârf. Deficitul de energie afectează companiile și industria din China. Indistria metalurgică, de aluminiu și ciment, dar și producția de autoturisme și electronice au fost afectate în ultimele zile de criza energiei electrice.