DIICOT Craiova a reţinut patru persoane suspectate de fraude informatice

DIICOT Craiova a reţinut patru persoane suspectate de fraude informatice

Procurorii DIICOT Craiova au reţinut vineri seară patru persoane, membre ale unui grup infracţional, după ce poliţiştii au descoperit în maşina în care acestea se aflau aparatură folosită la clonarea de carduri şi guri de bancomat cumpărate din Mangalia.

Pagubele produse de grupul infracţional, format din opt persoane, ajunge la aproximativ 200.000 de euro, potrivit procurorului-şef al DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, Adrian Glugă.

„Au fost aduse pentru audieri şase persoane, patru dintre acestea fiind reţinute de procurorii DIICOT. Ei operau pe ruta Grecia-Italia-Mexic-SUA. Montau acolo aparatura pe bancomate, după care copiau în ţară datele şi le trimiteau înapoi pentru retragerea de numerar”, a declarat Glugă, citat de Mediafax.

Membri grupării sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată, precum şi punerea în circulaţie a unor instrumente de plată falsificate.

În acest caz au fost întreprinse 14 percheziţii domiciliare, dintre care 13 în Craiova şi una în Mangalia.

În urma pecheziţiilor au fost ridicate mai multe înscrisuri, şapte HDD-uri, cinci laptop-uri şi 250 de suporturi de memorie, iar autoturismul de lux cu care se deplasau suspecţii, în valoare de aproximativ 60.000 de euro, a fost indisponibilizat în vederea aplicării sechestrului asigurator.