Efectele Brexit: Capitalele europene vor să profite cât mai mult. Paris, Berlin și Amsterdam le fac oferte tinerilor britanici

Efectele Brexit: Capitalele europene vor să profite cât mai mult. Paris, Berlin și Amsterdam le fac oferte tinerilor britanici
Foto: nasul.tv

În urma Brexitului, marile capitale se pregătesc să profite cât mai mult de valurile care s-ar putea produce,potrivit zf.ro.

În acest fel, Guvernul de la Paris se foloseşte de Brexit pentru a atrage în Franţa multinaţionalele din Marea Britanie. Berlinul îi îndrumă pe tinerii britanici să își ia cetăţenie germană, în timp ce Madridul este hotărât să captureze una din marile agenţii UE care vor pleca din Marea Britanie după celebrul referendum.

„Marilor companii internaţionale le zic: Bun venit la Paris! Haideţi să investiţi în Franţa”, spune premierul francez Manuel Valls, declarațiile venind după ce preşedintele François Hollande a că este dispus să adapteze regulile pentru a face Parisul mai atractiv.

François Hollande a spus că instituţiile financiare din City of London îşi vor pierde paşaportul european dacă Marea Britanie refuză să respecte regulile de circulaţie liberă şi că nu vor mai putea desfăşura operaţiuni de clearing pentru tranzacţiile în euro.

Pe de altă parte, Manuel Valls a spus că vor exista schimbări care vor face ţara mai atractivă. „Ştim că grupuri instalate în City of London au de gând să plece la Dublin, Amsterdam, Frankfurt sau să vină la Paris. Lucrăm la dispozitive care ar putea permite consolidarea atractivităţii. Mă gândesc mai ales la fiscalitate sau la statutul expaţilor“.

Separat, ministrul economiei Emmanuel Macron a insistat pe necesitatea „spulberării concepţiei răspândite“ printre antreprenorii francezi că trebuie să se mute în străinătate pentru a reuşi: „Să se mute unde? La Londra? Le urez noroc!“.

„Nu ţine de politica publică să faci Franţa tărâmul inovaţiei şi reuşitei. Este alegerea antreprenorilor”, pentru că ei sunt cei „care pot face ţara astfel”, cei care schimbă cultura şi o transformă, a mai precizat Emmanuel Macron.