Fermierii din China își plătesc casele cu pepeni, usturoi și piersici

Fermierii din China își plătesc casele cu pepeni, usturoi și piersici
Sursă foto: captură YT

Vânzările de locuințe în China, măsurate în funcție de suprafața utilă, au scăzut timp de 11 luni consecutive și au scăzut cu 31,5% în luna mai, comparativ cu aceeași lună a anului trecut.

Dezvoltatorii imobiliari preferă să accepte legume și fructe decât nimic

Dezvoltatorii aflați în dificultate din China au început să accepte plata locuințelor în pepeni, piersici și alte produse agricole, a raportat duminică presa de stat, în încercarea de a atrage cumpărătorii descurajați de o criză a pieței imobiliare.

Un dezvoltator din orașul Nanjing, situat în estul țării, a declarat că va accepta camioane încărcate cu pepeni verzi în valoare de până la 100.000 de yuani ca avans de la fermierii locali, a relatat publicația de stat China News Weekly.

Dezvoltatorul chinez Shimao nu reușește să ramburseze o obligațiune de 1 miliard de dolari, sursă foto: captură YT

În orășelul Wuxi, aflat în apropiere, un alt dezvoltator accepta piersici drept plată, a precizat revista.
Cumpărătorii de locuințe din comitatul Qi, o importantă regiune producătoare de usturoi din provincia Henan din centrul Chinei, își pot schimba produsele la un preț de trei ori mai mare decât prețul pieței pentru a achita o parte din avans.

Acceptarea recoltelor la prețuri exagerate a permis dezvoltatorilor să ofere reduceri mai mari la case decât cele permise de guvernele locale, exploatând în același timp o piață insuficient deservită.
„Cu ocazia noului sezon de usturoi, compania a luat o decizie hotărâtă de a aduce beneficii agricultorilor de usturoi din județul Qi”, a declarat constructorul de locuințe Central China Management pe rețelele de socializare la sfârșitul lunii mai.

Aproximativ 30 de proprietăți au fost vândute de la lansarea campaniei privind usturoiul, a adăugat acesta.

Dezvoltatorul chinez Shimao nu reușește să ramburseze o obligațiune de 1 miliard de dolari

Dezvoltatorul chinez Shimao Group Holdings a declarat că nu a plătit o obligațiune de 1 miliard de dolari care a ajuns la scadență duminică, contribuind la un an record de neplată a obligațiunilor offshore din acest sector.

Constructorul de lux a precizat, într-un document depus la bursa din Hong Kong, că nu a efectuat plățile de principiu pentru o serie de alte datorii offshore și că a purtat discuții cu creditorii pentru a găsi „soluții amiabile”. Potrivit companiei, „creditorii ar putea avea dreptul să ceară accelerarea rambursării” dacă Shimao nu își poate achita datoriile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)