Ferrari plănuiește extinderea uzinei italiene pentru a produce vehicule electrice

Ferrari plănuiește extinderea uzinei italiene pentru a produce vehicule electrice
Foto: Pixabay.com

Producătorul de supermașini a cumpărat teren în apropierea uzinei sale din Maranello și a început să deschidă drumul pentru o a treia linie de producție care va fi dedicată vehiculelor hibride și electrice, au declarat surse care și-au păstrat anonimatul, citate de moneycontrol.com.

Vrea nu vrea trebuie să producă mașini electrice – Parlamentul European a votat interzicerea vânzării mașinilor clasice noi, din 2035

Se pare că Ferrari intenționează să își extindă semnificativ fabrica din nordul Italiei ca parte a unei noi strategii pe care o va dezvălui în timpul unei ședințe de informare, săptămâna viitoare.

Sursele au declarat că Ferrari va dezvălui noul proiect în data de 16 iunie, când se așteaptă ca directorul general Benedetto Vigna să facă lumină în ceea ce privește strategia Ferrari privind vehiculele electrice și să prezinte planul său de afaceri pentru următorii patru ani.

În timp ce Ferrari continuă să înregistreze marje de profit de invidiat, acțiunile sale au înregistrat performanțe scăzute în ultima vreme, în parte din cauza îngrijorărilor legate de startul său întârziat în cursa pentru vehicule electrice și de cât de mult va costa recuperarea decalajului. Acțiunile au scăzut cu 22% în acest an la Milano. Parlamentul European a dat miercuri undă verde unui proiect legislativ care are în vedere interzicerea vânzărilor de mașini noi care emit CO2, începând din anul 2035. Această măsură ar putea duce la sfârşitul vânzării pe piața Uniunii Europene a autovehiculelor noi cu motoare cu combustie internă, confort DPA, citat de Agerpres.

Foto simbol: Pixabay

S-ar putea să fie nevoie de cheltuieli mari înainte ca Ferrari să lanseze primul său vehicul electric în 2025, analiștii spun că se așteaptă ca „investițiile structural mai mari să tragă în jos randamentele”.

Urmăriți B1TV.ro și pe