Investiții masive în construcția de mașini electrice, până în 2030. Ce și-au propus giganții din domeniul auto

Investiții masive în construcția de mașini electrice, până în 2030. Ce și-au propus giganții din domeniul auto
Foto: Charlie Deets, Unsplash

Marii producători din industria auto pregătesc investiții masive în construcția de mașini electrice. Guvernele lumii și-au asumat prioritizarea trecerii la mijloace de transport prietenoase cu mediul.

Cele mai multe proiecte din domeniul auto, ce vizează autoturismele electrice, se referă la un orizont de timp de 5-10 ani de zile, perioadă în care se anunță investiții de aproximativ 515 miliarde de dolari, arată o analiză Reuters.

Perioada motoarelor cu ardere internă se apropie de final. Suedia și Singapore au anunțat deja că până în anul 2030 vor interzice vânzările de mașini noi. De asemenea, Joe Biden a declarat că SUA urmărește ca 40-50% dintre autoturismele vândute să fie electrice.

Tesla, lider autoritar în privința producției de mașini electrice

În prezent, Tesla deține supremația în domeniul auto, din punct de vedere al producției de mașine electrice. Volkswagen își propune să investească peste 110 miliarde de dolari până în 2030, pentru a produce 4 milioane de vehicule electrice în Europa, China și America. Daimler și BMW pregătesc 75 de miliarde de dolari până în 2030, în timp ce General Motors și Ford, investiții de aproape 60 de miliarde de dolari până în 2025.

Chinezii de la SAIC Motors au anunțat investiții de 100 de miliarde de dolari în următorul deceniu, iar japonezii de la Honda, Toyota și Nissan, câte cel puțin 40 de miliarde de dolari.

Pentru a accelera tranziția de la motoarele cu ardere internă la cele electrice, subvențiile acordate de guverne pentru cetățeni vor juca un rol extrem de important.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană