Florin Cîțu se opune impozitării suplimentare a bogaților României, inițiativă a PSD (VIDEO)

Florin Cîțu se opune impozitării suplimentare a bogaților României, inițiativă a PSD (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Cîțu se opune inițiativei PSD, ca cei mai bogați români să plătească impozite mai mari la stat. Premierul demis și-a exprimat punctul de vedere în seara de miercuri, 10 noiembrie.

„În Romania, orice venit este deja impozitat. Nu sunt de acord că românii care muncesc și plătesc impozite, să mai plătească (n.r. – suplimentar). Dar sunt de acord cu eliminarea evaziunii fiscale, de orice fel”, a declarat Cîțu.

PNL și PSD trebuie să se pună de acord și cu privire la creșterea pensiilor și salariilor.

„Suntem de acord să se crească și pensiile, și salariile, dar toate trebuie judecate în contextul acesta economic și este mai important să facem niște creșteri cu care ne vom asigura că vor putea fi făcute și în viitor, nu niste creșteri populiste”, a mai transmis Cîțu.

Poziția PSD, cu privire la impozitarea suplimentară a marilor averi

Sorin Grindeanu a declarat miercuri, după o nouă rundă de consultări cu PNL, că PSD continuă să susțină impozitarea marilor averi pentru a crește veniturile statului, astfel încât să poată fi puse în practică măsuri sociale precum creșterea pensiilor și alocațiilor.

„A rămas ca în discuțiile ulterioare să detaliem aceste puncte. Noi am prezentat soluțiile în mare fără a vorbi de cote. În primul rând ele continuă pe domenii de activitate”, a declarat Sorin Grindeanu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană