Gabriel Biriș, despre supraimpozitarea contractelor part-time: „Va pica la CCR. Este o declarație de impotență a statului”

Gabriel Biriș, despre supraimpozitarea contractelor part-time: Va pica la CCR. Este o declarație de impotență a statului

Gabriel Biriș a criticat joi în emisiunea News Pass, moderată de Laura Chiriac, menținerea supraimpozitării contractelor part-time. Acesta susține să măsura va fi respinsă la CCR:

„Am mai avut o astfel de măsură introdusă printr-una din ordonanțele emise de unul din guvernele Dragnea. Prevederea respectivă a fost abrogată în Parlament motivul principal fiind că nu a adus creștere de venituri bugetare că a crescut munca la negru și că a îngreunat accesul în piață în special al tinerilor și a persoanelor cu calificări reduse.

Asta a decis atunci Parlamentul. Astăzi vedem că Parlamentul decide altfel.

Ajunge la CCR, sunt mai multe articole care din punctul nostru de vedere sunt neconstituționale. Această prevedere va cădea la CCR.

Aici nu este vorba despre muncă la negru, este vorba de contracte part-time unde pare că există o viziune milițienească. Acolo unde există muncă la negru, noi plătim instituții care să impună respectul față de lege. Este o declarație de impotență a statului”.

Urmăriți B1TV.ro și pe