Iniţiatorul unui joc piramidal din anii ’90, soldat cu sute de mii de păgubiţi, se pregăteşte de un tun imobiliar: Va construi o clădire de birouri chiar lângă sediul Guvernului (FOTO)

Iniţiatorul unui joc piramidal din anii '90, soldat cu sute de mii de păgubiţi, se pregăteşte de un tun imobiliar: Va construi o clădire de birouri chiar lângă sediul Guvernului (FOTO)

Imediat după Caritas, una dintre cele mai mari escrocherii din România postcomunistă, modelul a fost copiat, la scara mai mica, la Focşani: jocul piramidal „Gerald”, care a funcţionat între 1993 şi 1994, s-a soldat oficial cu aproximativ 7.000 de păgubiți și neoficial cu peste 350.000 de persoane păgubite din țară și din Republica Moldova

Gerald Corneliu Gorduna, principalul inițiator al acestui joc a fost acuzat de înșelăciune și bancrută frauduloasă, dar a fost achitat în 2014 pentru prescrierea faptei.
Potrivit informațiilor din presa vremii, totalul depunerilor la Gerald, venite din întreaga țară, dar și din Republica Moldova, s-ar fi ridicat la circa 20 milioane euro.

Acum el pare a reveni în forţă. S-a reorientat, ocupându-se cu afaceri imobiliare.

Potrivit profit.ro, Gorduna pregătește acum construcția unei clădiri de birouri cu 6 etaje în centrul Bucureștiului, chiar lângă Guvern, şi lucrează, în paralel, la construcția unui bloc de locuințe cu 8 etaje, pe Intrarea Punții nr. 1, în sectorul 6 al Capitalei.

Clădirea de birouri va fi ridicată în apropierea sediului Guvernului, în zona Piața Victoriei – Calea Buzești, lângă clinica Sanador.

Proiectul, care reprezintă o extindere a unei clădiri deja existente, a primit acum doi ani certificat de urbanism, aviz care a fost prelungit până în 2019, și se află în prezent în procedură de aprobare a documentației PUZ.

(Foto: profit.ro)

Gorduna intenţionează să ridice un imobil imobil cu funcțiuni mixte (comercial, birouri) cu parter și 5 etaje, plus un al șaselea etaj parțial retras, cu înalțime maximă de 22 de metri.
De altfel, în proiectul de PUZ pentru clădirea avută în vedere de Gorduna se precizează că, în 2017, proprietarul terenurilor din apropiere, Dragoș Dragoteanu, patronul Euroest și Fast Parking, „și-a specificat dezacordul pentru prevederea de calcane” între proprietăți.

(Foto: profit.ro)

În documentație se mai menționează că imobilul nu este înscris pe lista monumentelor istorice din București, dar se află la mai puțin de 100 de metri de imobile înscrise pe aecastă listă.

(Foto: profit.ro)