VÂRSTA de PENSIONARE, SCHIMBATĂ în România: Anunțul care i-a lăsat fără cuvinte pe MILIOANE de români… VEZI dacă ești pe listă!

VÂRSTA de PENSIONARE, SCHIMBATĂ în România: Anunțul care i-a lăsat fără cuvinte pe MILIOANE de români... VEZI dacă ești pe listă!

Guvernul Dăncilă pregăteşte un proiect de ordonanţă de urgenţă ce prevede că femeile vor avea dreptul să se pensioneze la 65 de ani, exact ca bărbaţii. În prezent, femeile au dreptul să lucreze până la 63 de ani.

Modificarea va avea loc în contextul în care Curtea Constituțională a decis că femeile trebuie să aibă şansa de a lucra până la 65 de ani dacă doresc acest lucru.

„c) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, pentru salariata care optează în scris pentru continuarea executării contractului individual de muncă, la vârsta de 65 de ani; la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate parţiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare; la data comunicării deciziei medicale asupra capacităţii de muncă în cazul invalidităţii de gradul I sau II”, se arată în proiectul de OUG.

Proiectul mai prevede că angajatorul nu poate îngrădi sau limita dreptul angajatei de a continua activitatea în condițiile articolului de lege menționat.