Guvernul pregătește un pachet de sprijin, in valoare de 200 de milioane de euro, pentru aproximativ 70.000 de tineri

Guvernul pregătește un pachet de sprijin, in valoare de 200 de milioane de euro, pentru aproximativ 70.000 de tineri
Studenții bursieri care stau în cămin au la dispoziție doar 18 lei pe zi pentru mâncare și cer o indexare a burselor cu inflația, sursă foto: captură YT

Ministrul Investițiilor Europene a declarat că studenții vor primi vouchere în valoare de 750 de lei pentru haine şi rechizite, vor participa la stagii de practică plătite și vor putea face cursuri de atreprenoriat ca să îşi deschidă afaceri pe bani europeni.

Bugetul pentru această măsură este de 15 milioane de euro

De curând, Oana Țînțar, președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești spunea că după calculele ei, după ce plătesc chiria sau regia de cămin, dacă se întrețin numai din bursă fără venituri din alte surse, studenții rămân numai cu 550 de lei pe lună, adică 18 lei pe zi pentru mâncare.

Ultima dată, bursastudenților a crescut acum 5 ani cu aproape 100%, acum propunerea pe proiectul noii Legi a Educației era de creștere cu aproximativ 50%.

Nu este adaptat la context, ceea ce este necesar pentru studenți este să crească raportat la inflație, adaptat la contextul național.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:18 - Lucian Bode ar trebui să demisioneze, sugerează Florin Cîțu: „Poziția mea este cea a Președintelui României – plagiatul este furt și dacă se dovedește fiecare să răspundă”
13:11 - Cocuța, mesaj acid pe rețelele de socializare pentru persoanele care nu își țin câinii în lesă: „Azi era să îmi fie omorât câinele”
13:05 - Recordul alarmant al unui șofer de taxi: Consumase 7 substanțe interzise (VIDEO)
12:55 - Momente fără precedent pentru Liviu Vârciu. Ce-a pățit prezentatorul TV în vacanța din Maldive: „M-am umflat tot” (FOTO)
12:53 - Răzvan Burleanu, prima reacție după incidentele de la meciul dintre Sepsi și U Craiova 1948: „Poziția noastră, a FRF, e foarte clară”
12:48 - Kremlinul spune că Boris Johnson minte în legătură cu ameințarea pe care i-ar fi făcut-o Vladimir Putin
12:44 - Obiecte de artă, descoperite la Vama Albiţa într-un autocar care intenţiona să iasă din ţară. Există suspiciunea că fac parte din patrimoniul naţional
12:39 - SUA avertizează că Turcia ar putea fi ținta unor noi atacuri teroriste. Alerta de securitate, emisă de mai multe ambasade din Ankara
12:38 - Motivul pentru care Monica Tatoiu refuză să mai apară la TV: „Nu am fost niciodată plătită pentru participarea mea la niciuna dintre emisiunile la care am luat parte”
12:36 - Presa rusă: Erdogan spune că relațiile sale cu Vladimir Putin sunt bazate pe onestitate și încredere. Liderul turc acuză SUA că „și-a încălcat cuvântul”