Înghesuială la Ferrari: Cota unităţilor alocate României pe 2011, aproape epuizată

Înghesuială la Ferrari: Cota unităţilor alocate României pe 2011, aproape epuizată
Foto: autoblog.com

Când vine vorba de produse de lux, românii nu se dau deloc înapoi. Cu atât mai mult cu cât vorbim despre autoturisme cu sute de cai putere. Directorul de vânzări al Forza Rossa, importatorul Ferrari pe piaţa locală, a anunţat, luni, că 27 din cele 28 de unităţi pe care constructorul italian le are alocate pentru România în acest an au fost deja comandate. În plus, există deja trei clienţi pentru noul model, destinat exclusiv competiţiilor.

„Până în prezent au fost comandate 27 de maşini, iar cota alocată României este de 28 de unităţi, iar până acum am livrat 5-6 unităţi „, a declarat, luni, reprezentantul Forza Rossa, Octavian Ursu, citat de Mediafax.  

Anunţul a fost făcut la evenimentul de lansare al modelului Ferrari 458 Challenge, primul bolid de curse disponibil la vânzare în România.

458 Challenge , un bolid cu 570 CP

Preţul pentru un Ferrari 458 Challenge este de peste 220.000 de euro. Modelul, derivat din 458 Italia, vine însoţit cu un motor V8 montat median şi are o putere maximă de 570 cai putere la 9.000 rotaţii pe minut. Acceleraţia de la 0 la 100 km/oră se face în mai puţin de 3,4 secunde.

Ferrari 458 Challenge este al cincilea model utilizat de Ferrari în programul său de curse, desfăşurat în trei campionate diferite.

Posesorii din România ai acestui model vor putea beneficia de asitare de pilotaj, servicii de asistenţă tehnică şi gestionarea maşinii.

Ferrari 458 Challenge, lansat în România

Noi modele Ferrari în România

Reprezentanţii Forza Rossa au anunţat că vor mai lansa în 2011 două noi modele, Ferrari Four, în mai – iunie, şi spre sfârşitul anului încă un vehicul despre care reprezentanţii companiei nu au dat detalii.

Începând din această lună, Forza Rossa este reprezentantul exclusiv al mărcii Lotus în România, Serbia, Muntenegru şi Republica Moldova, ţări în ale căror capitale va deschide câte un showroom până la în luna iunie a anului viitor.

În România, primul showroom Lotus va fi inaugurat joi, lângă Aeroportul Henri Coandă.

Dealerul Ferrari şi Lotus este controlat de către soţii Camelia şi Ion Bazac (fost ministru al Sănătăţii) prin  Forza Rossa Holding, firmă înregistrată în Cipru (86,3%). Celălalt acţionar al Forza Rossa, cu o deţinere de 13,6%, este un cetăţean italian, Leo Taroni.

Tags:
Ultima oră
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)
18:46 - Ele sunt cele mai în vârstă surori gemene din lume. Câți ani au japonezele care au doborât toate recordurile
18:25 - Ioana Mihăilă: Întârzierea cu o lună a rectificării bugetare a făcut imposibilă semnarea la timp a contractelor de medicament; am lăsat spitalele să își achiziționeze direct medicamentele (VIDEO)
18:20 - Andreea Ibacka, mesaj important cu doar câteva zile înainte să nască: Sunt destule nopți în care respir greu
18:09 - Jair Bolsonaro intră la Adunarea Generală a ONU, dar nu și în restaurantele din New York, unde dovada vaccinării e obligatorie. Președintele Braziliei a fost fotografiat mâncând pizza pe marginea drumului (FOTO)
17:27 - Ioana Mihăilă explică cum s-a pregătit MS pentru valul patru: Creșterea numărului de paturi ATI/TI reprezintă punerea în aplicare a planului pregătit de Ministerul Sănătății
17:25 - Ludovic Orban: Joaca de-a politica trebuie să se termine! Cine poartă răspunderi pentru această criză gravă trebuie să și le asume și să acționeze în consecință. După 25 septembrie, PNL are capacitatea să pună punct crizei (VIDEO)
17:08 - Echipa Orban, apel pentru soluționarea crizei politice. Ionel Dancă: Ludovic Orban, cel care poate face majoritatea parlamentară. Respingem orice fel de colaborare cu PSD (VIDEO)