INS: Românii au făcut economie, consumul de energie a scăzut cu 5,3% față de anul trecut. Expert în energie: Ar trebui să ne îngrijoreze (VIDEO)

INS: Românii au făcut economie, consumul de energie a scăzut cu 5,3% față de anul trecut. Expert în energie: Ar trebui să ne îngrijoreze (VIDEO)
România ar putea ajunge în blackout

INS informează că a putut fi observată o scădere față de perioada corespunzătoare a anului 2021.
Conform Institutuli Național de Statistică, consumul de energie electrică în acest an s-a diminuat cu 5,3% comparativ cu anul trecut, însumând un total de peste 35,151 miliarde kWh. În economie acesta a scăzut cu 4,5%.

În paralel cu consumul a scăzut și producția

Dacă ne referim la iluminatul public, acesta a consumat cu 3,8% mai mult decât în anul precedent. Consumul propriu tehnologic în reţele şi staţii a fost de 3,506 miliarde kWh, în scădere cu 224,7 milioane kWh. Consumul de energie electrică în rândul populaţiei a scăzut cu un procent de 7,7%.

În perioada 1 ianuarie – 31 august 2022, resursele de energie primară au scăzut cu 2,3%, iar cele de energie electrică s-au diminuat cu 4,6% faţă de aceeaşi perioadă din 2021.

Întrebat la Știrile B1 TV despre economia de energie pe care au făcut-o românii în 2022, Dian Popescu, expert în Energie a spus: „Dacă mă întrebați pe mine, nu este foarte important să ne uităm aici, este foarte important să ne uităm la scăderea consumului total și la scăderea consumului energetic. Adică și la scăderea consumului de gaze naturale din industrie. Aici este o problemă care trebuie să ne îngrijoreze.”

Urmăriți B1TV.ro și pe