Ludovic Orban: Plafonul IMM Invest a fost depășit. Fondurile pentru Programul Operaţional Regional – Axa 2.1 au fost suplimentate

Ludovic Orban: Plafonul IMM Invest a fost depășit. Fondurile pentru Programul Operaţional Regional - Axa 2.1 au fost suplimentate

Premierul Ludovic Orban a anunţat, dumincă, în cadrul unei unei dezbateri susținutăla Iaşi,că plafonul de 13 miliarde de lei credite acordate de bănci către întreprinderile mici şi mijlocii, cu garanţii de stat prin programul IMM Invest, a fost depășit. În plus, au fost suplimentate fondurile pentru microîntreprinderile din regiunea de nord-est care au aplicat proiecte de finanţare prin Programul Operaţional Regional – Axa 2.1.

”La IMM Invest, de unde practic eram atacaţi din toate direcţiile că e un program născut mort, că s-au înscris trei firme, la ora actuală am depăşit plafonul de 13 miliarde, credite acordate către IMM-uri”, a afirmatOrban, precizândcăIaşiul este unul dintre judeţele care au beneficiat de cele mai mari alocări prin acest program.

Fondurile pentru finanţarea microîntreprinderilor prin Programul Operaţional Regional – Axa 2.1 au fost suplimentate

Șeful a vorbit și despredecizia de a aloca încă130 de milioane programului,astfel încât să poată beneficia de finanțaretoate firmele care au depus solicitări de granturi în cadrul Axei 2,1.

”Noi am luat o decizie care nu ştiu cât este de cunoscută în regiunea nod-est. Am constatat că sunt câteva sute de proiecte depuse de companii pe Programul Operaţional Regional Axa 2.1 care nu au fost declarate eligibile şi a luat decizia de a aloca suplimentar 130 de milioane către zona de nord-est astfel încât să se poată semna contracte de finanţare pentru toate firmele care au depus solicitări de granturi în cadrul Axei 2,1 şi nu au fost considerate eligibile. E vorba de sute de IMM-uri care vor beneficia de această decizie a Guvernului şi care vor putea beneficia de granturi care să le finanţeze diferite obiective de investiţii”, a mai afirmat şeful Guvernului, potrivit news.ro.