Marius Budăi: PSD va propune în coaliție majorarea salariului minim la 3.000 de lei, a pensiei minime la 1.100 de lei și a punctului de pensie la 1.745 de lei (VIDEO)

Marius Budăi: PSD va propune în coaliție majorarea salariului minim la 3.000 de lei, a pensiei minime la 1.100 de lei și a punctului de pensie la 1.745 de lei (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

PSD va propune în coaliție majorarea salariului minim la 3.000 de lei, a pensiei minime la 1.100 de lei și a punctului de pensie la 1.745 de lei, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi, într-o conferință de presă susținută miercuri.

PSD va propune în coaliție majorarea salariului minim și a pensiilor. Ce a spus Marius Budăi

Ministrul Muncii susține că PSD va propune în coaliție majorarea salariului minim la 3.000 de lei.

„În legătură cu palierul social, vreau să vă spun că atenția principală a noastră a fost îndreptată în primul și în primul rând către cei care muncesc și către cei care au muncit o viață întreagă, și mă refer aici la părinții și bunicii noștri. Dacă vorbim de cei care muncesc acum, cei care muncim acum, noi, PSD, vom propune în coaliția politică majorarea salariului minim până la 3.000 de lei, cu păstrarea acelui mecanism de netaxare a unei valori de 200 de lei, dar valoarea va fi obligatorie. Aia înseamnă că 2.800 de lei vor fi taxați, efortul suplimentar este pentru acei 250 de lei, iar 200 de lei rămân în continuare netaxați”, a declarat social-democratul.

„Ne dorim ca în România să încercăm pe cât posibil să nu mai existe sărăcie în muncă. Dacă tot vorbim de muncă, vă dau și o cifră, doar într-o lună de zile contractele care au fost transformate din part-time în normă întreagă sunt în număr de 100.000”, a mai spus el.

Potrivit oficialului, o altă propunere se referă la creșterea pensiilor.

„A doua măsură extrem de importantă este, iarăși, o categorie vulnerabilă în România, și anume vorbim de cei 1,3 milioane de seniori ai României care încasează pensia minimă. Vom propune majorarea pensiei minime de la valoarea de 1.000 de lei la valoarea de 1.100 de lei. Iarăși, tot în coaliție, vom propune și majorarea valorii punctului de pensie de la valoarea de 1.586 de lei la valoarea de 1.745 de lei”, a adăugat Marius Budăi.

Va fi propusă și acordarea unor premii de excelență pentru elevii și profesorii medaliați la olimpiadele internaționale, susține ministrul.

„O altă măsură extrem de importantă și la care ținem foarte mult și o vom pune pe masa de dialog a coaliției va fi acordarea unor premii de excelență pentru elevii și profesorii care au obținut medalii la olimpiadele internaționale. Vom propune premierea cu 5.000, 8.000 și 10.000 de euro pentru elevii care vor lua medalii de aur, argint și bronz. Vom propune, de asemenea, și pentru profesori, pentru că trebuie să îi premiem și pe ei, o să aibă premii în valoare de 2.500 de euro, 4.000 de euro și 5.000 de euro, bineînțeles, în funcție de medalii”, a continuat ministrul Marius Budăi.

Urmăriți B1TV.ro și pe