Meseria care va dispărea din România în doar câțiva ani. Angajații câștigă bani frumoși, dar serviciile lor nu vor mai fi necesare

Meseria care va dispărea din România în doar câțiva ani. Angajații câștigă bani frumoși, dar serviciile lor nu vor mai fi necesare
Foto: Pixabay.com

În doar câțiva ani, românii nu vor mai avea nevoie de aceste servicii, iar astfel meseria va dispărea de tot din țara noastră. În prezent, schimbarea deja a început să se producă, iar mulți oameni au învățat cum să se descurce singuri.

Progresele din domeniul tehnologiei vor conduce la dispariția meseriei de casier. Noile case self checkout vor fi din ce în ce mai utilizate în magazine, iar astfel casierii nu vor mai fi necesari până în 2030. Spre exemplu, potrivit Impact.ro, până în 2025, în România vor exista peste 1,2 milioane de case self – checkout.

De ce va dispărea meseria de casier

În patru ani, în România vor fi montate peste 1,2 milioane de case self-checkout, pe care oamenii le pot folosi singuri, în supermarketuri, pentru scanarea și plătirea produselor pe care le-au achiziționat, notează Impact.ro.

Astfel, efortul depus la casa de marcat va fi unul limitat. În acest context, postul de casier va deveni din ce în ce mai rar și mai puțin necesar.

Casierul va rămâne un ajutor doar pentru anumite categorii de persoane, mai puțin numeroase.

Ce salariu are un casier la Mega Image

Mega Image este unul dintre cele mai răspândite lanțuri de magazine din București, dar și din țară. Venitul lunar, al unui casier, depășește 2.000 de lei, cu bonurile de masă incluse.

La șase luni de la angajarea în companie, venitul minim lunar este de peste 4.000 de lei brut, având un salariu net de 2.550 de lei, scrie Ziarul Financiar.

În cazul unui lucrător comercial, venitul minim este de peste 3.870 de lei, respectiv 2.410 lei pentru o lună întreaga lucrată, după cum precizează chiar reprezentanții companiei.

Oficialii Mega Image oferă, potrivit sursei citate mai sus, cifrele doar pentru București, nu și pentru restul orașelor din țară. Totuși, cele mai multe magazine Mega Image sunt deschise în Capitală, însă este important de precizat faptul că salariile diferă de la o localitate la alta.

La calcul salariului angajaților Mega Image au fost luate în calcul: salariul, tichetele de masă, primele anuale de Paște și de Crăciun, dar și alte tipuri de bonusuri și sporuri.

Află și cât câștigă pe lună angajații Lidl.

Ultima oră
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Recent făceam un apel la responsabilitate către partidele din arcul guvernamental. Nu a fost înțeles de toți, așa că îl reiterez
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări
09:38 - Ludovic Orban: Preşedintele Klaus Iohannis este binevenit la Congresul PNL. Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot