Microsoft confirmă că va cumpăra Skype

Microsoft confirmă că va cumpăra Skype

Microsoft a confirmat informațiile conform cărora va cumpăra Skype, pentru 8,5 miliarde de dolari, sumă ce include și datoriile companiei de chat online, conform BBC.

Deși Skype va deveni o divizie a Microsoft, compania va fi condusă în continuare de actualul director general Tony Bates, care îi va raporta direct lui Steve Ballmer.

Aceasta este cea mai mare achiziție din istoria Microsoft, compania ce își va îmbunătăți astfel serviciile de videoconferință și va profita de pe urma celor peste 20 de milioani de clienți ai Skype, conectați simultan.

Skype, cu sediul în Luxemburg, a fost înființată în 2003, iar de-a lungul istoriei sale a fost cumpărată și de eBay, care însă a vândut 65% din companie din cauza pierderilor.

„Skype este un serviciu fenomenal iubit de milioane de oameni din toată lumea. Împreună vom crea viitorul comunicării în timp real, astfel că oamenii pot sta ușor conectați cu familia, prietenii, clienții și colegii oriunde în lume”, a spus Steve Ballmer, directorul general al Microsoft.

Skype a avut venituri de circa 860 de milioane de dolari în 2010 și pierderi de aproape 7 milioane de dolari.

Tags: