Mobilizare slabă la „marșul anti sărăcire”. Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa: „Deja 9.000 de intreprinderi s-au închis din cauza prețurilor la energie”

Mobilizare slabă la marșul anti sărăcire. Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa: Deja 9.000 de intreprinderi s-au închis din cauza prețurilor la energie
Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa: "Deja 9.000 de intreprinderi care s-au închis din cauza prețurilor la energie", sursă foto: Facebook Cartel Alfa

Invitat la emisiunea News Pass de la postul de televiziune B1TV, Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa, a declarat că dacă creșterea prețurilor la energie nu se va stopa, economia românească va intra în faliment.

Economia românească riscă să dea faliment

„Noi am dat mai multe soluții: în primul rând declararea stării de urgență în criza energetică, pentru că trebuie luate niște măsuri excepționale și nu se pot lua decât în caz de criză și care să nu contravină măsurilor europene pe de o parte.

Pe de altă parte problema este că dacă stoparea creșterilor de prețuri la energie nu se va realiza, efectul va fi continuarea creșterii inflației, deci scăderea puterii de cumpărare a întregii populații, pe de o parte, dar ceea ce devine mai periculos este că economia românească va începe să intre practic în insolvență și în faliment pe capete.

Deja avem peste 9000 de întreprinderi care s-au închis tocmai datorită incapacității de a face față acestor prețuri extraordinar de mari și care sunt cele mai mari din tot spațiul Uniunii Europene.”

Referitor la numărul destul de mic al participanților la protestele de luni dimineață, președintele Cartel Alfa consideră că mai mulți oameni se vor strânge în momentul în care protestele vor fi reorintate dinspre prefecturi spre Guvern.

„Noi vrem să facem două caravane, una din Ardeal și una din Moldova care să sensibilizeze lumea legat de problematica sărăcirii populației la modul global.

Nu ne-am propus decât să tragem un semnal de alarmă către guvernanți că trebuie să intre într-un dialog social și trebuie scoase și puse pe masă și asumate niște decizii clare legate de rezolvarea crizei cu care ne confruntăm.

Colegii mei s-au mobilizat mai mult pentru mitingul din București. Noi sperăm ca în fața Guvernului să fie mai mulți oameni.” – a precizat Bogdan Hossu pe B1 TV.

Punctul culminant al marșului de protest va fi un miting organizat în fața Palatului Cotroceni vineri, 21 octombrie. Tot în acea zi vor avea loc mitinguri la sediul Guvernului și la Ministerul Muncii.

Urmăriți B1TV.ro și pe