"Ne-am întoarce în România dacă am avea salarii mai mari şi mai multe oferte de muncă". Mărturia românilor plecați peste hotare pentru un trai mai bun

"Ne-am întoarce în România dacă am avea salarii mai mari şi mai multe oferte de muncă". Mărturia românilor plecați peste hotare pentru un trai mai bun
foto: ziarulromanesc.net

Fenomenul românilor care au preferat să plece peste hotare pentru a munci cu scopul de a avea un trai mai bun nu este unul nou, însă, cu toate acestea, este încă de actualitate. De cele mai multe ori, motivul pentru care românii aleg să facă acest lucru este faptul că în țările dezvoltate din Europa, salariile sunt chiar și de 4 sau 5 ori mai mari decât la noi, potrivit zf.ro.

Jurnaliștii de la Ziarul Financiar au stat de vorbă cu mai mulți români care au ales să își părăsească țara pentru a face mai mulți bani decât puteau face acasă.

"Principalul motiv pentru care am ales să plec din ţară a fost faptul că nu găseam un job la fel de bine plătit ca în străinătate. M-aş întoarce, însă România are nevoie de drumuri, autostrăzi şi educaţie", a mărturisit Andrei L., în vârstă de 29 de ani, care lucrează ca şofer de tir în Germania, în ciuda faptului că are studii superioare de inginer frigotehnist.

"Sunt plecat de anul trecut în Danemarca şi am plecat pentru un trai mai bun. Nivelul salariului din România a fost un motiv important pentru care am căutat un job în altă ţară. Vreau să mă stabilesc aici, iar în România m-aş întoarce numai dacă ar creşte nivelul salarial şi numărul de oferte de muncă", a explicat și Mircea C., de 28 de ani, care lucrează rigipsar în Danemarca.

Potrivit datelor oficiale oferite de Institutul Național de Statistică, numărul românilor care au plecat în străinătate a ajuns la 2 milioane.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)