Nicolae Ciucă: Când vom avea datele pe o lună întreagă din noua schemă, facem analiza și venim cu o decizie și în ceea ce privește posibilitatea de ajustare a compensării prețului la energie (VIDEO)

Nicolae Ciucă: Când vom avea datele pe o lună întreagă din noua schemă, facem analiza și venim cu o decizie și în ceea ce privește posibilitatea de ajustare a compensării prețului la energie (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, liderul PNL, a anunțat marți seară că odată ce vor exista datele pentru o lună întreagă din noua schemă de compensare a prețului la energie, valabilă în perioada aprilie 2022 – martie 2023, se va face o analiză și va fi luată o decizie în ceea ce privește posibilitatea de ajustare a măsurii.

Ce a spus Nicolae Ciucă (PNL) despre compensarea prețului la energie

„Oamenii nu trebuie să primească facturi duble, pentru că nu s-a schimbat nimic în conținutul ordonanței de urgență care stabilește clar prețul care este plătit de către consumatorul casnic, ca de altfel și de consumatorii economici. Ca atare, acest lucru nu trebuie să se întâmple. Dacă s-a întâmplat, este absolut o greșeală și ea trebuie verificată. Consumatorul casnic care consumă până în 300 de kW trebuie să plătească 0,68 de lei per kW”, a explicat liderul PNL, răspunzând la una dintre întrebările reporterilor.

Întrebat dacă PNL i-a în calcul revenirea la o piață a energiei reglementată, așa cum cere PSD, Nicolae Ciucă a spus: „Până în acest moment, la nivelul ANRE și la nivelul ministerelor care decontează compensarea prețurilor la energie și la gaze, s-au primit toate facturile pentru intervalul noiembrie – martie”.

„Nu avem încă o lună încheiat, de exemplu, aprilie, care ar trebui să fie prima lună pe care să fi analizat valoarea compensărilor pe noua schemă, și în momentul în care vom avea această lună încheiată, facem analiza și venim cu o decizie și în ceea ce privește această posibilitate de ajustare a compensării prețului la energie”, a continuat liberalul, care a vorbit și despre UDMR, și despre sistemul de pensii.

Nu în ultimul rând, întrebat care ar putea fi pragul la care se reglementează prețul și ce a propus ANRE în acest sens, el a adăugat: „Așa cum ne-am angajat, în momentul de față, mergem pe aplicarea ordonanței de urgență pentru perioada aprilie 2022 – martie 2023. Când vom avea datele concrete asupra unei sume compensatorii pe o lună întreagă, vom lua o decizie”.

Urmăriți B1TV.ro și pe