OUG privind Codul fiscal intră în ședința de Guvern în primă lectură. Ce au declarat Nicolae Ciucă și Adrian Câciu la începutul reuniunii de la Palatul Victoria (VIDEO)

OUG privind Codul fiscal intră în ședința de Guvern în primă lectură. Ce au declarat Nicolae Ciucă și Adrian Câciu la începutul reuniunii de la Palatul Victoria (VIDEO)
Foto: Facebook @ Guvernul României

Proiectul de ordonanță de urgență privind modificările la Codul fiscal intră în primă lectură în ședința de Guvern de miercuri, a confirmat premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL, la începutul reuniunii de la Palatul Victoria, acolo unde a avut un scurt dialog pe acest subiect cu ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

Ce au spus Nicolae Ciucă și Adrian Câciu, în ședința de Guvern, despre OUG privind Codul fiscal

„În ultima perioadă de timp am desfășurat o serie întreagă de întâlniri, atât cu mediul de afaceri, cu mediul asociativ, am avut întâlnirea tripartită cu patronatele, sindicatele și reprezentanții mediului de afaceri. Au fost întâlniri foarte bune în care am reușit să analizăm subiectele care preocupă atât Guvernul, cât și structurile despre pe care le-am nominalizat. Este foarte clar avem nevoie de decizii coordonate și discutate la nivelul instituției guvernamentale și avem nevoie ca soluțiile să poată fi acceptate și implementate în conformitate cu realitatea pe care o trăim”, a declarat prim-ministrul liberal.

„Sunt măsuri care vizează atât stabilitatea economică, cât și protejarea locurilor de muncă, și, desigur, angajamentul nostru pentru a asigura predictibilitate mediului de afaceri și dezvoltării economice într-un cadru fiscal cât se poate bine agregat la nevoile și la situația curentă. Astfel, în ședința de Guvern de astăzi, vom avea în primă lectură un proiect de ordonanță de urgență care vizează Codul fiscal”, a continuat Nicolae Ciucă.

Premierul l-a invitat pe ministrul Adrian Câciu să vorbească despre primele elemente cuprinse în proiectul de act normativ.

„Acest proiect, practic, prevede o serie de ajustări ale Codului fiscal care sunt în concordanță cu angajamentele asumate de România în Planul Național de Redresare și Reziliență, în programul de guvernare și în ceea ce înseamnă statutul de membru al NATO, în sensul asigurării resurselor necesare înzestrării Armatei Române și îmbunătățirii securității naționale în contextul războiului din Ucraina. Practic, ajustarea fiscală pe care o propunem prevede, pe de o parte, protejarea cetățenilor României care au statutul de salariați și au venituri de până la 4.500 de lei”, susține ministrul Finanțelor.

„În acest scop, avem o serie de deduceri și pentru salariații care au în întreținere alte persoane, inclusiv copii, dar mai ales pentru salariații tineri, de până la 26 de ani, cu titlu de noutate se introduce o deducere de 15% din impozit pentru a crește până la urmă și gradul de ocupare în rândul tinerilor, unde înregistrăm un șomaj de natură structurală, dar și pentru angajații care au copii în orice formă de învățământ, pentru a încuraja trimiterea la școală și evitarea abandonului școlar. Pentru fiecare copil se va primi o deducere suplimentară de 100 de lei”, a adăugat social-democratul.

„În contrapondere, avem o serie de ajustări pe partea de capital și pe partea de companii, care în fapt nu reprezintă altceva decât eliminarea unor facilități, reconversia sau restructurarea unor facilități acordate în anumite zone, facilități care și-au atins deja elementul de potențial în anii care au trecut, iar în acest moment sunt solicitate a fi eliminate și de către Comisia Europeană, și de către PNRR, dar chiar și de către o foarte mare parte a mediului de afaceri”, a mai spus Adrian Câciu, printre altele.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)