Parlamentul European a prezentat bugetul pentru anul 2022. Câți bani au fost alocați proiectelor europene

Parlamentul European a prezentat bugetul pentru anul 2022. Câți bani au fost alocați proiectelor europene
Foto simbol: Pixabay

Parlamentul European a adoptat, miercuri, noua rezoluție ce indică traiectoria bugetului pe care Uniunea European îl va avea în anul 2022.

Bugetul Uniunii Europene reprezintă un concept ce ne influențează în mod direct prin suma ce va fi dată investițiilor din anul 2022. Acesta investiții vor avea în prim-plan accesul la educație, sistemul de sănătate public și implementarea reformelor necesare.

Traiectoria proiectată de Parlamentul European are în vederea îmbunătățirea economiilor europene și ajutarea acestora să treacă peste criza sanitară ce a lovit statele UE.

Cum arată bugetul UE pentru anul 2022?

Conform datelor furnizate, bugetul UE pentru anul 2022 are în vedere redresarea economică a statelor ce au fost puternic lovite de pandemia cu noul coronavirus.

Programul de cercetare Horizon Europe primește peste 305 milioane de euro, iar construirea de rețele transeuropene de transport și energie sustenabilă de inaltă calitate va primi 171 de milioane de euro, față de cât a fost propus inițial.

De asemenea, Parlamentul European a pus accent pe importanța diversității culturale și viitorul tinerilor europeni. Programul de studiu Erasmus+ va fi majorat cu 137 de milioane de euro.

Programul EU4Health va primi cu peste 80 de milioane de euro mai mult, față de cât s-a propus inițial.

Ultima oră
15:31 - Prefectul Capitalei, pe B1 TV, despre regimul de restricții. Alexandra Văcaru: Așteptăm să vedem dacă vor fi modificate printr-o nouă hotărâre de Guvern (VIDEO)
15:19 - Adela Popescu nu mai poate de dorul lui Radu Vâlcan. Cu ce se ocupă vedeta atunci când soțul ei petrece timpul cu „ispitele” în Thailanda
15:11 - Beatrice Mahler: Vaccinarea obligatorie, o măsură care trebuie decisă la nivel politic. Eu, ca medic, susțin însă că tratamentul profilactic prin vaccinare este o soluție care salvează vieți (VIDEO)
14:59 - Horoscop pentru 2022. Ele sunt zodiile care se vor îndrăgosti în acest an. Cine va avea noroc în plan financiar
14:44 - Cifre alarmante: SUA poluează de două ori mai mult cu deșeuri plastice decât China și UE la un loc
14:43 - Un medic din Bihor, trimis în judecată de DNA pentru că ar fi luat mită de 334 de ori, într-un dosar privind certificatele de invaliditate
14:26 - Cât te costă să fii Kevin. Casa din „Home Alone” poate fi închiriată pentru o noapte
14:12 - Lovitură pentru Celentano în Las Fierbinţi. Cui a vrut Pro TV, de fapt, să-i distribuie rolul!
14:11 - Bogdan Aurescu, reacție fermă la declarația lui Serghei Lavrov: Poziția Rusiei despre scutul antirachetă din România, complet eronată. Sistemul de apărare antirachetă al NATO, strict defensiv
13:54 - Încă un caz suspect de infectare cu varianta Omicron, în județul Vaslui: „Acum așteptăm de la București rezultatul secvențierii”