Parteneriat: Microsoft va plăti către Nokia un miliard de dolari

Parteneriat: Microsoft va plăti către Nokia un miliard de dolari
Foto: bloomberg.com

Microsoft Corporation va plăti Nokia cu mai mult de un miliard de dolari pentru a promova și a dezvolta căști cu software Microsoft, ca parte a înțelegerii lor privind softul telefoanelor “smart”, informează Bloomberg.

Nokia va plăti către Microsoft o taxă pentru fiecare copie Windows folosită în telefoanele lor, costuri care vor fi compensate, pentru că Nokia va reduce din propriul buget destinat cercetărilor și dezvoltării de software, susține sursele. Acestea spun că acordul va fi valabil pe o perioadă de peste cinci ani.

Dacă parteneriatul se va dovedi a fi un succes, ambele părți vor avea de câștigat financiar şi ar putea întârzia ameninţarea din partea Apple şi Google. Acţiunile Nokia au scăzut cu 26% de când a fost dat publicităţii parteneriatul cu Microsoft, în 11 februarie, creând suspiciuni în privința corectitudinii alegerii de a adopta sistemul de operare Microsoft, care este vechi de șase luni de zile.

Întelegerea de un milliard de dolar a fost o parte a campaniei Microsoft de a nu lăsa Nokia să aleagă sistemul de operare Google Android. Nokia a optat de asemenea pentru Microsoft pentru că  sistemul Windows Phone, care este mai nou decât Android și are un număr mai mic de căști la vânzare, da Nokia o șansă în plus să iasă în evidență.

Ca parte a înțelegerii, Microsoft va utiliza hărțile de navigație Nokia, iar cele două companii vor împărți venturile din publicitate. “Este un succes, este un parteneriat benefic pentru ambele companii”, a declarat directorul executiv al Microsoft, Peter Klein.

Nokia bate palma cu Microsoft

Urmăriți B1TV.ro și pe