RECALCULAREA PENSIILOR: Anunț BOMBĂ pentru MILIOANE de români! Vezi AICI dacă ești pe lista celor cu PENSII MAI MARI…

RECALCULAREA PENSIILOR: Anunț BOMBĂ pentru MILIOANE de români! Vezi AICI dacă ești pe lista celor cu PENSII MAI MARI...

Procesul de recalculare din oficiu a pensiilor pentru aproximativ 100.000 de pensionari a început. Vizați sunt foştii angajaţi din minerit, siderurgie, construcţii, căi ferate şi alte domenii care s-au încadrat în grupele I şi II de muncă.

”În iulie a apărut legea 221/2018, care presupune recalcularea pensiilor, pentru cei care au lucrat în grupele de muncă, asta însemnând că vor fi creşteri. Se aplică la beneficiarii Legii 192, la o parte dintre ei creşterile au fost nesemnificative, la alta nu au fost deloc. După recalcularea care intră în vigoare de la 1 octombrie, vorbim despre o creştere cu o treime, în medie, la pensie.

Vă dau un exemplu la mineri: până acum se împărţea la un stagiu complet de cotizare de 30 de ani, acum la 20, ceea ce duce la o creştere a pensiei cu o treime. Şi alţi beneficiari ai Legii 221 sunt cei care au ieşit la pensie pe Legea 163, ulterior datei de 1 ianuarie 2011, care au lucrat în condiţii speciale: furnaliştii, siderurgiştii, cei de la Metrorex.

Se împarte la fel, la 25, în loc de 35. Asta înseamnă o majorare de pensie la stabilirea dreptului. Creşterea va fi tot cu o treime. Peste 100 de mii de persoane sunt vizate de această modificare la legea pensiilor. Impactul e calculat la 1,3 mld lei”, a explicat Lia Olguța Vasilescu, potrivit Digi24.

Casa Naţională de Pensii Publice a anunţat că recalcularea pensiilor pentru anumite categorii de pensionari va dura maximum un an.