Peste 100 de angajați ai Turkish Airlines, concediați după tentativa de lovitură de stat din Turcia

Peste 100 de angajați ai Turkish Airlines, concediați după tentativa de lovitură de stat din Turcia
Foto: telegraph.co.uk

Peste o sută de angajați ai companiei de stat Turkish Airlines, cea mai mare companie aeriană din Europa, au fost concediați ca parte a acțiunii de epurare din instituțiile de stat din Turcia pentru înlăturarea celor suspectați că ar fi ssuținători ai loviturii de stat eșuate de pe 15 iulie, informează Reuters.

Printre cei concediați se află membri ai personalului de bord și de management. reprezentanții companiei au refuzat să comenteze informația.

Potrivit ziarului Sabah, conedierile au avut loc după ce s-a stabilit care dintre angajați au legături cu mișcarea religioasă a lui Fethullah Gulen, adversarul președintele Recep Tayyip Erdogan despre care șeful statului susține că s-ar afla în spatele tentativei de lovitură de stat.

Pe de altă parte, alte surse pun concedierile pe seama „ineficienței” angajaților.

Potrivit siteului de știri financiare Thelira.com, aproxiamtiv 250 de angajați din rândul personalului de bord au fost concediați, împreună cu o sută de oameni din direcțiile de management și administrativă.

După tenatativa eșuată de lovitură de stat din Turcia, aproximativ 60.000 de militari, poliţişti, judecători, alţi funcţionari publici şi profesori au fost suspendaţi din funcţii sau arestaţi preventiv.

Tags:
Ultima oră
16:09 - Alexandru Sassu, fostul președinte la TVR, a murit. Afecțiunea de care suferea
15:41 - Florin Cîțu, neintimidat de susținătorii lui Orban: De luni vom fi cu toţii o echipă. Vor fi de partea mea (VIDEO)
15:26 - 493 de unități administrative din România, în scenariul roșu. Lista localităților în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București