Presa rusă: lanțul hotelier InterContinental se retrage de pe piața rusească

Presa rusă: lanțul hotelier InterContinental se retrage de pe piața rusească
Foto: Pixabay.

Operatorul hotelier britanic InterContinental Hotel Group (IHG) planifică să părăsească piața rusească, susțin sursele platformei de știri Kommersant.

InterContinental Hotel Group părăsește piața rusească

Potrivit acestora, InterContinental Hotel Group negociază în prezent cu proprietarii hotelurilor din Rusia pentru a rezilia contractele de management. Sediul IHG nu a comentat încă informațiile publicate.

În același timp, sursele ziarului susțin că IHG este gata să reducă complet afacerile în Rusia din cauza riscurilor politice.

Pentru a evita amenzile, compania urmează să negocieze cu proprietarii facilităților rezilierea contractelor prin acordul părților, spun sursele citate.

Lanțul nu mai construiește hoteluri în Rusia

InterContinental Hotel Group este unul dintre cele mai mari trei lanțuri internaționale de pe piața hotelieră din Rusia. Operatorul administrează 29 de hoteluri cu un fond total de 6,6 mii de camere.

Printre mărcile sale din Rusia se numără Holiday Inn, InterContinental, Crowne Plaza și Indigo.

Pe 10 martie, IHG a anunțat că, din cauza invaziei ruse a Ucrainei, va suspenda investițiile, construcția și deschiderea de  hoteluri noi în Rusia și va închide și biroul din Moscova.

Urmăriți B1TV.ro și pe