Prețuri mai mari pentru Revelion. Cât costă să petreci Anul Nou la munte, la mare sau în deltă

Prețuri mai mari pentru Revelion. Cât costă să petreci Anul Nou la munte, la mare sau în deltă
Artificii / Foto: Jingda Chen (Unsplash.com)

Prețurile pentru petrecerea de Revelion au crescut semnificativ față de anul trecut. În ciuda incertitudinii care continuă să planeze pe fondul COVID, au apărut deja oferte, din partea celor mai curajoși antreprenori.

Revelionale la munte rămân cele mai căutate. Astfel, pentru o casă situată în stațiunea balneară Sovata, în județul Mureș, cu o capacitate de cinci camere, fiecare cu baie proprie, trebuie să scoateți din buzunar 6.900 de lei, doar pentru 3-4 nopți.

La o cabană de la poalele Munților Bihor, pentru trei nopți, cu o capacitate de aproximativ 20 de persoane, se poate ajunge la 9.900 de lei. Prețurile sunt și mai piperate la o vilă din Zamora Bușteni, cu o capacitate de zece persoane. 10.000 de lei trebuie plătiți doar pentru cazare.

Tarife mai puțin accesibile cetățeanului de rând sunt și la hotelurile din stațiunile populare de la munte. La un hotel din Sinaia de exemplu, la o petrecere de Revelion pentru două persoane, sejur de patru nopți, este nevoie de un buget de 1.060 de euro pentru o cameră dublă.

Cât costă revelionul la mare și în deltă

Pentru un Revelion atipic există și varianta Revelionului la mare. Astfel, pentru petrecerea Anului Nou la un hotel din Mamaia, într-un sejur de trei nopți, tarifele se apropie de 1.000 de euro. 4.497 de lei este oferta unui hotel de lux din stațiune.

În Eforie Nord, o stațiune cu prețuri mai accesibile, un sejur de patru nopți, pentru două persoane, costă 3.720 de lei.

O vilă cu nouă camere din localitatea Corbu, cu maximum 25 de locuri disponibile, tariful este de 7.700 de lei, pentru trei nopți, fără masă inclusă.

Revelionul poate fi petrecut și în Delta Dunării. Un sejur de patru noți pentru două persoane, cu petrecerea și meniul incluse costă 4.307 lei, la un hotel din Sfântu Gheorghe, arată o analiză Ziare.