Preţurile apartamentelor vechi cu 3 camere din Capitală au crescut. Cel mai mare ritm de creştere din ultimele doisprezece luni

Preţurile apartamentelor vechi cu 3 camere din Capitală au crescut. Cel mai mare ritm de creştere din ultimele doisprezece luni
Sursa Foto: Captură Foto/ YouTube Laurentiu Balaceanu

În București preţurile apartamentelor vechi cu 3 camere au revenit în martie pe plus, după o scădere uşoară în luna februarie.

Totodată, dacă în anul 2021 creşterile lunare erau de 3-5%, anul 2022 aduce creşteri puternice de 8,4% în martie, după cele de 7 şi 6,6% din ianuarie şi februarie.

Procentul de creştere pe segmentul vechi este apropiat de rata anuală a inflaţiei

Preţurile apartamentelor vechi cu 3 camere din Capitală au crescut, în medie, la nivelul lunii martie 2022 cu 2.000 de euro sau 1,85% faţă de februarie, după un salt puternic înregistrat în prima lună din an, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară SVN România.

În ultimul an preţurile se apropie tot mai mult faţă de valorile din 2009, însă rămân departe de mediile anului 2008. Comparativ cu martie 2021 creşterea este de 8,4% sau 8.350 de euro, cel mai mare ritm de creştere din ultimii ani.

„Cererea pe segmentul rezidenţial şi-a revenit semnificativ în ultimele două săptămâni comparativ cu ultima săptămână din februarie. În plus, aşteptările unor proprietari merg pe acelaşi trend de creştere de la finalul anului anterior şi este prematur în acest moment să cuantificăm potenţialele efecte negative ale contextului internaţional şi ale creşterii inflaţiei. De remarcat că procentul de creştere a preţurilor pe segmentul vechi este destul de apropiat de rata anuală a inflaţiei la nivel european, care a ajuns la 7,5% în martie, potrivit ultimilor estimări Eurostat”, a transmis Andrei Sârbu, CEO al SVN România.

Cum a început anul pe piaţa locuinţelor din Capitală

Preţurile apartamentelor vechi cu 3 camere din Capitală au accelerat pe început de an cu cel mai mare ritm de creştere din ultimele doisprezece luni.

„Creşterea preţurilor s-a accelerat la început de an. De regulă, în luna ianuarie sunt scoase la vânzare numeroase pro­prie­tăţi, aşteptările proprietarilor fiind de regulă mai mari, indiferent de perioadă – aceasta fiind în general explicaţia pentru creşterile mai semnificative înregistrate de obicei în luna ianuarie. Totuşi, există şi o creştere de bază, corelată în principal cu rata inflaţiei şi cu cererea crescută. Pentru 2022 estimăm o majorare a preţurilor de aproximativ 15% pe segmentul nou, în principal ca urmare a creşterii costurilor, şi o majorare mai redusă pe segmentul locuinţelor vechi”, a susținut Andrei Sârbu, CEO, SVN România.

Preţurile apartamentelor vechi cu 3 camere din Capitală au crescut, în medie, la nivelul lunii ianuarie 2022 cu 1.600 de euro sau 1,6% faţă de decembrie 2021 la 105.500 de euro, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară SVN România.

Urmăriți B1TV.ro și pe