Profiturile companiei Samsung sunt afectate cu 32% din cauza prăbușirii prețului cipurilor

Profiturile companiei Samsung sunt afectate cu 32% din cauza prăbușirii prețului cipurilor
Foto: Facebook / Samsung

Gigantul tehnologic Samsung a avertizat asupra unei scăderi de 32% a profiturilor sale, în condițiile în care cererea de dispozitive electronice și de cipuri de memorie care le alimentează se reduce din cauza încetinirii economiei mondiale, arată BBC.

Oamenii reduc achizițiile pe măsură ce costul vieții crește

Compania sud-coreeană estimează că profitul său operațional trimestrial a fost de aproximativ 10,8 mld. woni (7,6 mld. dolari).

Profiturile Samsung din afacerea sa de fabricare a microprocesoarelor au avut de suferit din cauza prăbușirii prețului mondial al cipurilor de memorie în urma scăderii cererii pentru electronicele de consum.

Estimările, care se referă la cele trei luni până la sfârșitul lunii septembrie, marchează primul declin anual al profiturilor trimestriale ale Samsung din ultimii aproape trei ani.

O invazie sau forța militară în Taiwan ar face ca fabrica producătoare de cipuri să devină inoperabilă, sursă foto: captură YT

Vânzările de dispozitive electronice au fost afectate de creșterea inflației, de majorarea ratelor dobânzilor și de impactul războiului din Ucraina, care îi descurajează pe oameni să facă achiziții.

Acest lucru a determinat firmele care cumpără cipuri de memorie, cum ar fi producătorii de smartphone-uri și computere personale, să își reducă achizițiile pe măsură ce își epuizează stocurile existente.

Analiștii din industria tehnologică au prognozat că prețurile cipurilor de memorie vor continua să scadă în următoarele trei luni, deoarece vânzările de smartphone-uri continuă să scadă, iar cererea nu se așteaptă să se redreseze până la începutul anului viitor.

Urmăriți B1TV.ro și pe