Radu Soviani, despre cazul Lukoil: A avut parte de protecție instituțională. Vorbim de un episod istoric (VIDEO)

Radu Soviani, despre cazul Lukoil: A avut parte de protecție instituțională. Vorbim de un episod istoric (VIDEO)
Foto: wall-street.ro

Radu Soviani a declarat miercuri seara, că firma Lukoil a avut parte de protecție instituțională.

”Părerea mea este că a existat o anumită protecție instituțională. În toamna anului trecut, chiar primul minstru a ieșit atunci sa apere compania Lukoil spunând că 3.500 de oameni își vor pierde locurile de muncă.

Este clar că o companie care a avut capacitatea de a ajunge la primul ministru al României a beneficiat de o anumită protecție. Vorbim de o operațiune de spălare de bani la nivel internațional.

Acești bani veneau dinspre exterior spre Lukoil. Este extrem de greu de recuperat suma în integralitatea ei. Procurorii pot recupera măcar în parte. Vorbim de spălare de bani. Primul pas pentru recuperarea prejudiciului este instrumentarea probelor respective și furnizarea de dovezi.  Vorbim de un episod istoric”, a declarat acesta într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Ultimul cuvânt”, difuzată la B1 TV și moderată de Cătălin Striblea.

Conturile Lukoil au fost poprite într-un dosar în care prejudiciul este de 2 miliarde de euro, potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au pus în mişcare acţiunea penală şi au dispus măsura preventivă a controlului judiciar faţă de Rață Andrei, Dănulescu Dan, Duțu Dorel, Erogoc YuriI, Voinstev Alexey, ultimii doi având cetăţenie rusă, toţi angajaţi ai SC PETROTEL LUKOIL SA Ploieşti. (Detalii AICI)

Radu Soviani: Cred că Lukoil a avut parte de protecție instituțională