Radu Soviani: Eșecul City Insurance ar trebui să însemne demiterea conducerii ASF. Ea a avut grijă ca grupuri de interese care fraudează asigurații să plece cu banii. ASF e complice la o dublă fraudă (VIDEO)

Radu Soviani: Eșecul City Insurance ar trebui să însemne demiterea conducerii ASF. Ea a avut grijă ca grupuri de interese care fraudează asigurații să plece cu banii. ASF e complice la o dublă fraudă (VIDEO)

City Insurance, cel mai mare asigurator din piață, e la un pas de procedura de faliment. Miercuri, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat că în conturile City Insurace nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acțiunilor subscrise de către acționarul minoritar i3CP HOLDING BV. Subscrierile vizau capitalizarea cu 150 milioane de euro, necesare City pentru evitarea deschiderii procedurii de faliment. ASF a mai transmis că va analiza situația și va lua deciziile care se impun.

Analistul economic Radu Soviani a susținut că s-a ajuns în această situație cu complicitatea conducerii ASF, care ar trebui urgent trimisă acasă. Acesta a insistat că Autoritatea e complice la o dublă fraudă și a mai afirmat că acele 150 milioane de euro vor fi plătite tot de români.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”NEWS PASS”, moderată de Laura Chiriac, pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Radu Soviani, despre situația City Insurance și ASF

„ASF nu a fost supraveghetor, ci a fost complice la această fraudă. Din 2017, de când la conducerea ASF era fostul lucrător în comerțul exterior al securității, Mișu Negrițoiu, City Insurance a venit cu hârtii false prin care pretindea că are niște sume așa încât să respecte indicatorii de solvabilitate și de lichiditate care, dacă coboară sub nivelul de 1, atrag administrarea specială din partea ASF.

Din 2017 până în 2021 n-a văzut ASF, care era obligat să vadă. A fost complice. În ianuarie au încercat să sifoneze, ASF, de data asta, în favoarea unor grupuri de interese nelegitime, bani de la populație și companii, încercând să induce ticăloasa decontare directă obligatorie care, practic, era o scumpire a polițelor pentru populație și companii cu 20% și, practic, să ia un miliard de lei de la populație și companii pe an ca să-i dea lui City Insurance, lui Euroins, să le dea la alții care erau obligați să aducă capital, pentru că ei nu respectau cerințele de prudențialitate, cu complicitatea ASF.

Când a eșuat această ticăloșie, ASF a descoperit un extras de cont falsificat și i-au băgat în administrarea Fondului de Garantare. Asta înseamnă că atunci când City Insurance va da faliment, acei 150 de milioane de euro vor fi plătiți de mine și de dvs, pentru că Fondul se alimentează dintr-o parte a unei polițe RCA pe care noi, asigurații RCA, o plătim.

ASF e complice la o dublă fraudă.

Eșecul City Insurance ar trebui să însemne convocarea de urgență a Parlamentului și trimiși acasă cei care sunt acum în conducerea ASF, pentru că au eșuat în misiunea lor de a supraveghetor. În ianuarie spuneau că City Insurance e extrem de solidă și nu are niciun fel de probleme, ca acum să vedem că sunt în stare de faliment.

Băieții ăștia de la ASF au ca președinte un fost contabil de la Ocolul silvic Calafat. Ce să știe el supraveghere financiara în asigurări piață de capital?

Ce au păzit? Au păzit ca grupuri de interese nelegitime care fraudează asigurații și bugetul de stat să plece liniștiți cu banii și pierderile să fie naționalizate”, a explicat analistul economic Radu Soviani.