Teodorovici anunță un nou acord cu Banca Mondială: Unde vor ajuge banii

Teodorovici anunță un nou acord cu Banca Mondială: Unde vor ajuge banii
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că România urmează să încheie un acord cu Banca Mondială. Banii urmează să fie folosiți în vederea diversificării serviciilor medicale de familie.

Fondurile au fost deja negociate și urmează să aprobate în luna iulie.

Potrivit lui Teodorovici, conceptul va fi fundamentat pe baza unei scheme de ajutor de stat prin care medicii de familie își pot finanța „nevoile sau dorințele” de a desfășura activități conexe din spectrul medical.

Aceste finanțări vor funcționa sub formă de împrumut pe termen de trei-patru ani.La final, banii vor fi dați înapoi în fond, pentru a putea beneficia și alți medici de acești bani.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)