România va găzdui un forum economic pentru a atrage investiţii

România va găzdui un forum economic pentru a atrage investiţii
Foto: wall-street.ro

România va fi, marţi şi miercuri, gazda unui forum economic ce reuneşte miniştri şi şefi ai companiilor din ţările din Golf, sperând să atragă investiţii în pieţele din Europa centrală şi de est.

„Ţările din Golf vor să creeze un cap de pod în Europa centrală şi de est. România trebuie să se bată pentru a deveni pilonul pe care aceste ţări îl caută”, a declarat pentru AFP Vasile Sofineti, coordonatorul acestui forum pe partea romînă, organizat în colaborare cu Consiliul de Cooperare al Golfului (CCG).

„Obiectivul nostru este de a plasa Bucureştiul pe harta de interese economice a ţărilor din Golf”, a adăugat oficialul român.

În ciuda tulburărilor de ordin politic ce afectează numeroase ţări din regiune, aproximativ 200 de afacerişti reprezentând România şi cele şase ţări membre ale CCG (Arabia Saudită, Bahrein, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Oman şi Qatar), precum şi o serie de miniştri, vor participa la această reuniune.

“Participanţii vor discuta proiecte în valoare de 10 miliarde de euro, majoritatea lor fiind axate pe gaze naturale, petrol şi infrastructură”, a adăugat Sofineti.

Reuniunea va fi deschisă de președintele României, Traian Băsescu. O nouă întâlnire a țărilor din Golf va fi găzduită de unul dintre statele Consiliului de Cooperare în 2012.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:02 - Andreea Bălan, declarații neașteptate! Care este adevăratul motiv pentru care ea și Keo s-au despărțit: „Nu mai eram prezentă și el a căutat în altă parte”
17:01 - Ce au descoperit speologii într-o peșteră din România: Comorile de zeci de mii de ani găsite în Apuseni, fascinante
16:52 - Copil transportat la spital după ce a fost mușcat de un câine în Sectorul 1 al Capitalei
16:48 - Anchetă horror: Român din Scoția, acuzat de apartenență la o sectă specializată în castrări umane. Ion vindea apoi filmările
16:46 - Chin de trei ani pentru mai mulți minori. Un bărbat i-a obligat să-i trimită filmări indecente / Individul se află în arest
16:36 - Rusia anunță că nu va participa la „Ora Pământului” după ce a desemnat drept „agent străin” organizaţia aflată în spatele acestei iniţiative
16:35 - Crainicul lui Dinamo explică de ce le-a cerut suporterilor să înapoieze mingea: „Antrenorul de juniori, atunci când nu vine mingea înapoi, mai că plânge. Nu cerșim, dar nici nu suntem City”
16:26 - Turist blocat peste noapte pe munte, recuperat cu elicopterul. Bărbatul a stat în zăpadă îmbrăcat doar cu pantaloni scurţi și o bluză (VIDEO)
16:23 - Când este recomandat să rezervăm biletele de avion pentru a le cumpăra mai ieftin / Câteva trucuri pentru cei care nu vor să plătească prea mult
16:15 - Klaus Iohannis, la Consiliul European: Este necesar un sprijin suplimentar și consistent al UE pentru a consolida reziliența Republicii Moldova în fața amenințărilor cu care se confruntă din partea Rusiei