România va găzdui un forum economic pentru a atrage investiţii

România va găzdui un forum economic pentru a atrage investiţii
Foto: wall-street.ro

România va fi, marţi şi miercuri, gazda unui forum economic ce reuneşte miniştri şi şefi ai companiilor din ţările din Golf, sperând să atragă investiţii în pieţele din Europa centrală şi de est.

„Ţările din Golf vor să creeze un cap de pod în Europa centrală şi de est. România trebuie să se bată pentru a deveni pilonul pe care aceste ţări îl caută”, a declarat pentru AFP Vasile Sofineti, coordonatorul acestui forum pe partea romînă, organizat în colaborare cu Consiliul de Cooperare al Golfului (CCG).

„Obiectivul nostru este de a plasa Bucureştiul pe harta de interese economice a ţărilor din Golf”, a adăugat oficialul român.

În ciuda tulburărilor de ordin politic ce afectează numeroase ţări din regiune, aproximativ 200 de afacerişti reprezentând România şi cele şase ţări membre ale CCG (Arabia Saudită, Bahrein, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Oman şi Qatar), precum şi o serie de miniştri, vor participa la această reuniune.

“Participanţii vor discuta proiecte în valoare de 10 miliarde de euro, majoritatea lor fiind axate pe gaze naturale, petrol şi infrastructură”, a adăugat Sofineti.

Reuniunea va fi deschisă de președintele României, Traian Băsescu. O nouă întâlnire a țărilor din Golf va fi găzduită de unul dintre statele Consiliului de Cooperare în 2012.

Urmăriți B1TV.ro și pe