S-a dat startul înscrierilor la programul „Rabla pentru electrocasnice”. Noile reguli

S-a dat startul înscrierilor la programul „Rabla pentru electrocasnice”. Noile reguli

Românii se pot înscrie de luni, ora 10.00, în prima etapă a Programului Rabla pentru electrocasnice. Înscrierile se fac pentru selectarea voucherelor destinate achiziționării de mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, uscătoare, congelatoare.

Pentru persoanele fizice care au solicitat vouchere și nu le-au folosit se va întocmi o interdicție, iar programul va fi reorganizat, menționează Ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Care este bugetul primei etape a programului și ce valoare au voucherele

Pentru prima etapă a Programului s-a alocat suma de 25 milioane de lei, selecția voucherelor urmând să fie realizată în perioada 05.12.2022, ora 10:00 și 09.12.2022, ora 23:59. Perioada de selecție se poate finaliza mai repede decât este plănuită, asta în cazul în care bugetul se va termina, conform spotmedia.ro.

În prima etapă sunt vizate voucherele pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic:

  • 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puţin noua clasă energetică C;
  • 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasă energetică D;
  • 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E.

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că voucherele vor fi valabile 7 zile de la data validării, termen în care trebuie utilizate la unul dintre comercianții validați.

Urmăriți B1TV.ro și pe