„Rabla pentru electrocasnice” se va schimba radical. Programul nu va fi accesibil celor care au cerut vouchere şi nu le-au folosit

„Rabla pentru electrocasnice” se va schimba radical. Programul nu va fi accesibil celor care au cerut vouchere şi nu le-au folosit
Tanczos Barna: „Un risc real de poluare a Mării Negre nu există” . Foto: Tanczos Barna / Facebook

Cei care au solicitat vouchere în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice” ar putea să nu mai poată participa la program dacă nu au folosit voucherele solicitate.

Schimbări în programul „Rabla pentru electrocasnice”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat vineri la TVR Info că programul „Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit.

„Lucrurile se vor schimba, pentru că noi am introdus o interdicţie de a mai participa pentru acelaşi tip de aparatură electrocasnică la următoarea sesiune. Acest lucru îi va descuraja pe cei care se înscriu, dar nu folosesc voucherul respectiv.  Se poate extinde fără nicio problemă.

Până la urmă, anul viitor, dacă continuăm programul, putem să spunem că cei care au blocat programul şi practic şi-au bătut joc de posibilitatea de a beneficia de un asemenea sprijin financiar din partea statului să nu mai aibă dreptul să participe”, a declarat Tanczos Barna.

O altă schimbare ar putea fi creșterea valorii voucherelor, ţinând cont că produsele eficiente energetic sunt din ce în ce mai scumpe.

„Putem analiza şi eficienţa pe fiecare componentă, privind aspiratoarele sau aparatele de aer condiţionat, acolo unde nu există un interes mare putem să luăm aceeaşi decizie pe care am luat-o în cazul televizoarelor, de a scoate anumite echipamente electrocasnice din program şi să ne focusăm pe ce prezintă un interes şi au un efect mare asupra facturilor”, a mai anunţat ministrul Mediului.

Urmăriți B1TV.ro și pe