ACUZAȚII GRAVE, privind SALARIILE românilor: “PSD joacă alba neagra cu nivelul de trai”

ACUZAȚII GRAVE, privind SALARIILE românilor: “PSD joacă alba neagra cu nivelul de trai”

Datele Institutului Național de Statistică din această săptămână, prezintă proporțiile dezastrului generat de o guvernare iresponsabilă și incompetentă, este de părere deputatul PNL de Constanța, Bogdan Huțucă,

Deputatului liberal de Constanța, Bogdan Huțucă, citează INS potrivit căruia “inflația a ajuns la 5%, cea mai mare valoare din ultimii cinci ani, dovadă că Guvernul a scăpat economia din mână. Pe fondul așa-zisei revoluții fiscale, prețurile au explodat, în timp ce veniturile românilor au scăzut considerabil, chiar și celor care, culmea, Olguța Vasilescu le dublase salariile. Astfel, în martie 2018, față de aceeași lună a anului trecut, alimentele s-au scumpit cu 4,01%, în medie, în timp ce mărfurile nealimentare au urcat cu 6,57%, iar prețurile serviciilor cu 2,9%. Față de decembrie 2017, cele mai mari creșteri de prețuri s-au înregistrat, în martie, la citrice (11,79%), fructe proaspete (10,59%) și alte legume și conserve de legume (8,07%). De asemenea, prețul combustibilului a crescut, în martie față de decembrie, cu 2,24%. Gazele naturale s-au scumpit și ele, în martie față de decembrie, cu 5,69%”.

Potrivit liberalului, pe zi ce trece, guvernul își arată tot mai mult limitele și își trădează incompetența.

“A sufocat societatea românească, economia și mediul de afaceri cu măsuri demagogice, nesustenabile, iar efectele încep să se vadă. Românii sunt ademeniți și mințiți cu creșteri salariale fantasmagorice, dar, în realitate, constată că veniturile lor au scăzut, în timp ce prețurile au explodat la toate alimentele, produsele și serviciile, iar ratele la bănci au luat-o razna. Toate avertismentele specialiștilor în economie și finanțe sunt ignorate cu bună știință de Liviu Dragnea și Vasilica Dăncilă, care din fiefurile lor din Teleorman și Videle au primit puteri sporite asupra tuturor românilor. Aceste date ale INS ar trebui să trezească Guvernul din vria populismului și să deschidă bine ochii, căci România nu merge pe drumul cel bun”, a comentat președintele Filialei PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

Tags: