Ne aşteaptă SCUMPIRI în lanţ. După creşterea preţurilor la legume şi fructe, urmează carnea

Ne aşteaptă SCUMPIRI în lanţ. După creşterea preţurilor la legume şi fructe, urmează carnea

Fructele şi legumele s-au scumpit, iar drept consecinţă puţini oameni îşi mai permit să ţină postul Crăciunului.

De altfel, producţia de frcute şi legume româneşti este mult mai slabă decât în anul 2017, relatează Antena3.

Cartofii s-au scumpit cu aproape 30%, fiind cea mai mare creştere. Preţurile pentru celelalte legume au crescut, în medie, cu 20%, potrivit statisticilor.

„Un 10-15% poate fi o creştere, pe o perioadă scurtă, când există cerere foarte mare. Vom asista la creşteri de preţ şi la morărit şi panificaţie, datorită scumpirii energiei şi că materia primă, grâul de calitate a fost achiziţionat de morari la preţuri mari”, a explicat Emil Dumitru, preşedintele FederaţieiPro Agro.

Totodată, vom asista la scumpiri ale cărnii de porc, din cauza pestei porcine, iar importurile vor creşte de la 50% la 75%.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)